USR reacționează în cazul numirii la șefia Inspectoratului Școlar Călărași a fostei senatoare PSD Roxana Pațurcă: Este o greșeală. Solicităm public revenirea asupra deciziei

FOTO: USR Călărași

USR Călărași solicită retragerea deciziei de numire la vârful Inspectoratului Școlar Județean a fostei senatoare PSD, înscrisă recent în PNL, Roxana Pațurcă. Într-o postare pe contul de Facebook al organizației, reprezentanții USR își exprimă dezacordul față de numire.

Reacția vine după ce Edupedu.ro a scris despre cum ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat decizia prin ordin de ministru.

„Dincolo de faptul că încalcă grav promisiunile de depolitizare a conducerilor instituțiilor deconcentrate asumate atât de USR cât și de PNL, numirea fostei senatoare PSD este un gest lipsit de responsabilitate. Funcțiile de conducere din instituțiile statului nu pot face obiectul recompenselor pentru gesturi politice care nu spală nici pe departe un trecut lipsit de onoare”, potrivit comunicatului.

„Solicităm în mod public revenirea asupra numirii doamnei Roxana Pațurcă la conducerea Inspectoratului Școlar General Călărași. Educația este domeniul cel mai important al unui stat și merită mult mai mult decât să devină sursă de sinecuri și recompense politice”, potrivit USR.

Ce mai reproșează reprezentanții USR, parteneri cu PNL în coaliția de guvernare

Reacția vine în contextul în care Edupedu.ro a scris că fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna anului trecut, a fost numită de ministrul Educației în postul de inspector școlar general al ISJ Călărași.

Pațurcă a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce nu s-a prezentat, împreună cu trei colegi de partid, la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. La scurt timp aceasta a fost primită în PNL.

Pațurcă a avut o serie de decalarații acide la adresa Președintelui Klaus Iohannis. În 2019, de exemplu, într-un cotidian local spunea despre șeful statului că este “arogant“, “un penal cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului“.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 Roxana Rațurcă declara despre proiectul “România educată” că “este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe.

Foto: USR Călărași

Exit mobile version