USR reacționează în cazul numirii la șefia Inspectoratului Școlar Călărași a fostei senatoare PSD Roxana Pațurcă: Este o greșeală. Solicităm public revenirea asupra deciziei

1.896 de vizualizări
FOTO: USR Călărași
USR Călărași solicită retragerea deciziei de numire la vârful Inspectoratului Școlar Județean a fostei senatoare PSD, înscrisă recent în PNL, Roxana Pațurcă. Într-o postare pe contul de Facebook al organizației, reprezentanții USR își exprimă dezacordul față de numire.

Reacția vine după ce Edupedu.ro a scris despre cum ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat decizia prin ordin de ministru.

„Dincolo de faptul că încalcă grav promisiunile de depolitizare a conducerilor instituțiilor deconcentrate asumate atât de USR cât și de PNL, numirea fostei senatoare PSD este un gest lipsit de responsabilitate. Funcțiile de conducere din instituțiile statului nu pot face obiectul recompenselor pentru gesturi politice care nu spală nici pe departe un trecut lipsit de onoare”, potrivit comunicatului.

„Solicităm în mod public revenirea asupra numirii doamnei Roxana Pațurcă la conducerea Inspectoratului Școlar General Călărași. Educația este domeniul cel mai important al unui stat și merită mult mai mult decât să devină sursă de sinecuri și recompense politice”, potrivit USR.

Ce mai reproșează reprezentanții USR, parteneri cu PNL în coaliția de guvernare

  • „Funcțiile de conducere din instituțiile statului nu pot face obiectul recompenselor pentru gesturi politice care nu spală nici pe departe un trecut lipsit de onoare.
  • Doamna Pațurcă s-a evidențiat în trecut prin poziții publice radicale îndreptate împotriva președintelui Iohannis sau în sprijinul unor personaje controversate, precum fostul premier Dăncilă și fostul lider PSD Liviu Dragnea, cel care se află, în prezent, în închisoare pentru fapte de corupție.
  • Într-un județ acaparat aproape în totalitate de PSD este cel puțin riscantă promovarea în poziții importante a unor pesediști temporar vopsiți în galben.
  • Atragem atenția asupra responsabilității uriașe pe care partidele care formează coaliția de guvernare o au: aceea de a depolitiza și profesionaliza managementul instituțiilor publice, de a renunța la numirile politice prin orice fel de subterfugiu legal și de a organiza concursuri deschise, corecte și transparente pentru ocuparea acestor funcții.

Reacția vine în contextul în care Edupedu.ro a scris că fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna anului trecut, a fost numită de ministrul Educației în postul de inspector școlar general al ISJ Călărași.

Pațurcă a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce nu s-a prezentat, împreună cu trei colegi de partid, la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. La scurt timp aceasta a fost primită în PNL.

Pațurcă a avut o serie de decalarații acide la adresa Președintelui Klaus Iohannis. În 2019, de exemplu, într-un cotidian local spunea despre șeful statului că este “arogant“, “un penal cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului“.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 Roxana Rațurcă declara despre proiectul “România educată” că “este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe.

Foto: USR Călărași


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Ce alegi, să faci o injecție sau să stai la coadă cu alți 20 de oameni cu insuficiență respiratorie? Dacă nu ești vaccinat, e aproape sigur că vei lua boala, așa de mare este incidența COVID / Nu cred că e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie

Nu cred ca e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu la webinarul “Vaccinarea – între mituri și adevăr”, organizat de proiectul Școli Curate. Acesta…
Vezi articolul

Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanță peste o săptămână, la finalul primului modul. Al doilea modul începe pe 31 octombrie / Structura completă a anului școlar 2022-2023

Elevii și copiii de grădiniță sunt în vacanță în perioada 22 octombrie – 30 octombrie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână doar copiii de…
Vezi articolul