Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Despre Iohannis declara în 2019: “Este un penal cu imunitate absolută” / Despre România educată: “Un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”

40.170 de vizualizări
Foto: Facebook.com/Roxana Pațurcă
Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna anului trecut, a fost numită de ministrul Educației în postul de inspector școlar general al ISJ Călărași, potrivit unei note trimisă către școlile din județ. Pațurcă a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce nu s-a prezentat, împreună cu trei colegi de partid, la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. La scurt timp aceasta a fost primită în PNL.

UPDATE, ora 16:00: USR reacționează în cazul numirii la șefia Inspectoratului Școlar Călărași a fostei senatoare PSD Roxana Pațurcă: Este o greșeală. Solicităm public revenirea asupra deciziei

Pațurcă s-a înscris în PNL a doua zi după ce a fost exclusă din PSD, potrivit informațiilor publicate de Digi24 la acea dată.

Pațurcă este la bază profesor de finanțe-contabilitate la Colegiul Economic Călărași, unde este titluar și predă din 2004. A fost inspector școlar la ISJ Călărași în perioada septembrie 2013 – iunie 2015, potrivit cv-ului de pe site-ul Senatului.

Cea pe care o înlocuiește, Camelia Croitoru, fusese numită anul trecut în funcție de fostul ministru Monica Anisie. Croitoru este vicepreședinte al PNL Călărași (sursa).

Roxana Pațurcă a fost aleasă senator de Călărași în 2016, pe listele PSD. La acea vreme era șefa organizației de femei din județ (OFSD Călărași).

Numirea lui Pațurcă în funcția de Inspector general la Călărași este prima decizie de acest fel aprobată de actualul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit informațiilor publicate până acum. Numirea unui inspector școlar general se face prin ordin semnat de ministru.

Roxana Pațurcă în noiembrie 2020, recent înscrisă în PNL/Foto: PNL Călărași

Pațurcă a avut o serie de decalarații acide la adresa Președintelui Klaus Iohannis. În 2019, de exemplu, într-un cotidian local spunea despre șeful statului că este “arogant“, “un penal cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului“.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 Roxana Rațurcă declara despre proiectul “România educată” că “este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe.

Concursul pentru inspectori școlari ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar pandemia a dus la anularea probelor.

Dan Barna, vicepremier din partea USR-PLUS în Guvern a reacționat recent la înlocuirile de directori din ultima perioadă și a anunțat că anul acesta se va organiza concurs pentru directori dar și pentru inspectori școlari.

Sorin Cîmpeanu a anunțat, din cu totul alte motive, că inspectorii vor fi schimbați printr-un concurs.

Cîmpeanu, la rândul său a fost contestat, la momentul numirii, chiar de către colegii din coaliția de guvernare, dar și de o mare parte din societatea civilă, în special pentru deciziile luate în mandatul său precedent în această funcție, precum și pentru traseul său politic, fiind mai întâi ministru în Guvernul Ponta, apoi deputat ALDE, fondator Pro România și apoi direct vicepreședinte în Biroul Executiv al PNL.

Sorin Cîmpeanu este garanția implementării programului România Educată“, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, după nominalizarea acestuia pentru funcția de ministru.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat împotriva traseismului politic. Pe 9 septembrie 2020 acesta a răspuns unei întrebări legată de acest subiect:

Reporter: Domnule Președinte, considerați că depesedizarea României prin absorbția în PNL este un succes?

Președintele României: Și cum ar funcționa depesedizarea prin absorbție în PNL? Vă referiți desigur la tema trecerilor unor persoane dintr-un partid într-altul. Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia și o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat.

Reporter: Ați avut discuții în acest sens, de a limita acest…

Președintele României: Puteți să presupuneți sau să vă folosiți sursele, dar vă spun că s-a cam terminat. Mulțumesc!”

Jurnaliștii de la Recorder scriau pe 2 septembrie 2020, la o zi după înscrierea în PNL a senatoarei Pațurcă: “Am găsit în arhiva Recorder un discurs memorabil al Roxanei Pațurcă, până mai ieri senatoare PSD și inimoasă adulatoare a lui Liviu Dragnea, de azi liberală „muncitoare și rațională“ după cum au caracterizat-o noii ei colegi de partid. În politica românească, traseismul e mai viu ca niciodată”.

Foto: Facebook.com/Roxana Pațurcă


2 comments
  1. Se pun in pozitii importante ,cu putere de decizie oameni dintr-ăștia,fără interes pentru binele public,național,doar cu interese personale,a caror idoli sunt cei care pot sa fure mai mult..chiar nu mai exista oameni buni si capabili si cu integritate in țara asta?..poporul român dorește schimbarea în bine,sa nu mai fie nevoiti sa emigreze ..nimic nu se va schimba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ 9 școli pilotează anul acesta modelul de la Colegiul “Lazăr” din București: elevii de a XII-a fac doar materiile de Bacalaureat în ultimele două module ale anului școlar / Ministerul anunță 28 de noi școli-pilot

Lista celor 28 de școli-pilot în anul școlar 2022-2023 a fost publicată de Ministerul Educației. Acestea se adaugă celor 6 școli-pilot care funcționează din anul școlar 2021-2022 și care “au…
Vezi articolul

Proiect pilot de masă caldă într-o școală din Brașov, prin care familiile cu venituri lunare de peste 5.500 de lei/membru le plătesc masa copiilor, iar ceilalți elevi sunt susținuți gradual și de primărie, în funcție de veniturile părinților

Consilierii locali din Braşov au votat o hotărâre care prevede oferirea unei mese calde în şcolile din municipiu. În primă fază, beneficiari vor fi 1200 de elevi de la o…
Vezi articolul

Manualele noi de Matematică pentru clasele I și a II-a nu vor ajunge în școli la timp. Ministerul Educației transmite învățătorilor, cu trei zile înainte să înceapă școala, să tipărească de pe internet lecțiile din primul modul și să le dea copiilor, fără să precizeze pe banii cui / Alte două manuale sunt și ele întârziate

Elevii din învățământul primar și gimnazial ar trebui să aibă manuale noi în acest an școlar, la 10 ani după tipărirea primelor ediții pe noul curriculum. Majoritatea manualelor au putut…
Vezi articolul

VIDEO De ce ar fi utile grădinile în curtea școlilor, cultivate în regim de permacultură? „Noi nu doar facem agricultură, ci realizăm un echilibru. Facem adăposturi pentru arici, iar copiii pot învăța cum se îmbină ecosistemele”

Dacă în școli din Europa se face educație ecologică prin exemple practice, în România, odată cu deschiderea curților școlilor pentru activități sportive extrașcolare, s-ar putea crea contextul potrivit pentru realizarea…
Vezi articolul