Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Despre Iohannis declara în 2019: “Este un penal cu imunitate absolută” / Despre România educată: “Un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”

40.077 de vizualizări
Foto: Facebook.com/Roxana Pațurcă
Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna anului trecut, a fost numită de ministrul Educației în postul de inspector școlar general al ISJ Călărași, potrivit unei note trimisă către școlile din județ. Pațurcă a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce nu s-a prezentat, împreună cu trei colegi de partid, la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. La scurt timp aceasta a fost primită în PNL.

UPDATE, ora 16:00: USR reacționează în cazul numirii la șefia Inspectoratului Școlar Călărași a fostei senatoare PSD Roxana Pațurcă: Este o greșeală. Solicităm public revenirea asupra deciziei

Pațurcă s-a înscris în PNL a doua zi după ce a fost exclusă din PSD, potrivit informațiilor publicate de Digi24 la acea dată.

Pațurcă este la bază profesor de finanțe-contabilitate la Colegiul Economic Călărași, unde este titluar și predă din 2004. A fost inspector școlar la ISJ Călărași în perioada septembrie 2013 – iunie 2015, potrivit cv-ului de pe site-ul Senatului.

Cea pe care o înlocuiește, Camelia Croitoru, fusese numită anul trecut în funcție de fostul ministru Monica Anisie. Croitoru este vicepreședinte al PNL Călărași (sursa).

Roxana Pațurcă a fost aleasă senator de Călărași în 2016, pe listele PSD. La acea vreme era șefa organizației de femei din județ (OFSD Călărași).

Numirea lui Pațurcă în funcția de Inspector general la Călărași este prima decizie de acest fel aprobată de actualul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit informațiilor publicate până acum. Numirea unui inspector școlar general se face prin ordin semnat de ministru.

Roxana Pațurcă în noiembrie 2020, recent înscrisă în PNL/Foto: PNL Călărași

Pațurcă a avut o serie de decalarații acide la adresa Președintelui Klaus Iohannis. În 2019, de exemplu, într-un cotidian local spunea despre șeful statului că este “arogant“, “un penal cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului“.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 Roxana Rațurcă declara despre proiectul “România educată” că “este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe.

Concursul pentru inspectori școlari ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar pandemia a dus la anularea probelor.

Dan Barna, vicepremier din partea USR-PLUS în Guvern a reacționat recent la înlocuirile de directori din ultima perioadă și a anunțat că anul acesta se va organiza concurs pentru directori dar și pentru inspectori școlari.

Sorin Cîmpeanu a anunțat, din cu totul alte motive, că inspectorii vor fi schimbați printr-un concurs.

Cîmpeanu, la rândul său a fost contestat, la momentul numirii, chiar de către colegii din coaliția de guvernare, dar și de o mare parte din societatea civilă, în special pentru deciziile luate în mandatul său precedent în această funcție, precum și pentru traseul său politic, fiind mai întâi ministru în Guvernul Ponta, apoi deputat ALDE, fondator Pro România și apoi direct vicepreședinte în Biroul Executiv al PNL.

Sorin Cîmpeanu este garanția implementării programului România Educată“, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, după nominalizarea acestuia pentru funcția de ministru.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat împotriva traseismului politic. Pe 9 septembrie 2020 acesta a răspuns unei întrebări legată de acest subiect:

Reporter: Domnule Președinte, considerați că depesedizarea României prin absorbția în PNL este un succes?

Președintele României: Și cum ar funcționa depesedizarea prin absorbție în PNL? Vă referiți desigur la tema trecerilor unor persoane dintr-un partid într-altul. Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia și o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat.

Reporter: Ați avut discuții în acest sens, de a limita acest…

Președintele României: Puteți să presupuneți sau să vă folosiți sursele, dar vă spun că s-a cam terminat. Mulțumesc!”

Jurnaliștii de la Recorder scriau pe 2 septembrie 2020, la o zi după înscrierea în PNL a senatoarei Pațurcă: “Am găsit în arhiva Recorder un discurs memorabil al Roxanei Pațurcă, până mai ieri senatoare PSD și inimoasă adulatoare a lui Liviu Dragnea, de azi liberală „muncitoare și rațională“ după cum au caracterizat-o noii ei colegi de partid. În politica românească, traseismul e mai viu ca niciodată”.

Foto: Facebook.com/Roxana Pațurcă


2 comments
  1. Se pun in pozitii importante ,cu putere de decizie oameni dintr-ăștia,fără interes pentru binele public,național,doar cu interese personale,a caror idoli sunt cei care pot sa fure mai mult..chiar nu mai exista oameni buni si capabili si cu integritate in țara asta?..poporul român dorește schimbarea în bine,sa nu mai fie nevoiti sa emigreze ..nimic nu se va schimba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A murit Sir Ken Robinson, autor și expert în domeniul Educației, cunoscut în toată lumea pentru ideile sale despre școală și creativitate. VIDEO Robinson, TED Talk: „Toți copiii se nasc artiști, însă noi nu dezvoltăm creativitatea, suntem educați să o lăsăm în urmă”

Sir Ken Robinson, poate cel mai cunoscut autor și expert de renume mondial în domeniul Educației, a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani, de cancer. Anunțul a fost…
Vezi articolul

Streinu-Cercel, despre evoluția „dromader” a epidemiei: Acum noi vedem capul, în lunile iulie – august va fi acalmie, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a estimat joi seara că, în contextul pandemiei de COVID-19, românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre…
Vezi articolul

BREAKING Rectorii vor putea fi veșnic la șefia universităților, după ce numărul limitat de mandate a fost eliminat printr-un amendament votat de Senat în calitate de cameră decizională

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate astăzi de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de…
Vezi articolul