VIDEO Reducerea absenteismului zilnic cu 60% prin implementarea unui catalog digital. Alexandru Holicov, Adservio: Într-o lună de zile din pandemie, oferind serviciile 100% gratuit, peste 1.550 de școli au folosit platforma

Alexandru Holicov, Adservio / Foto: captură - dezbatere online

Implementarea tehnologiei în educație a dus la o reducere cu 60% a absenteismului de la ore și a creat un mediu modern și civilizat pentru toți utilizatorii implicați (elevi, profesori și părinți), a explicat Alexandru Holicov, fondator al catalogului digital Adservio, în cadrul dezbaterii online „ReConstruiește EdUcația”, organizată miercuri, 8 decembrie, de EduPedu.ro și G4Media – acțiunea este co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication).

„Noi am început cu mult înaintea acestei pandemii, acum 13 ani, la Iași, dezvoltarea platformei Adservio cu gândul de a debirocratiza pe de o parte sistemul și a oferi profesorilor timp pentru ceea ce contează cu adevărat – să le ofere elevilor o educație performantă și relevantă. De asemenea, să apropiem familia de școală și, împreună cu școala, cu profesorii să aducem elevii acolo unde își doresc ei să ajungă, să atingă potențialul maxim. Am reușit anul acesta să pilotăm catalogul în 248 de școli la nivel național”.

Întrebat de unde vine reticența integrării tehnologiei în sistemul educației, Holicov a răspuns: „Noi, pentru fiecare școală în care implementăm platforma, oferim training atât profesorilor, conducerii școlii, cât și părinților și elevilor și cred că această reticență vine din frica de a spune că nu știu anumite lucruri. (…) Dar tot ce trebuie să existe în rândul profesorilor este deschiderea de a învăța, de a accepta lucrurile noi și de a integra tehnologia în educație, atunci pot să vadă beneficiile ei”.

Implementarea platformei a avut un efect imediat în școli, în primul rând reducând absenteismul cu peste 60%

Catalogul digital a schimbat modul în care se organizau școlile, a redus absenteismul zilnic cu 60% și a dus la rezultate mai bune la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, iar pandemia a accentuat nevoia de digitalizare a sistemului cu astfel de platforme.

„Școlile care s-au apucat să implementeze platforma Adservio nu au renunțat fiindcă au văzut beneficiile care sunt aduse în școală: de la un absenteism cu peste 60% scăzut în școli, la o medie pe școală crescută cu peste un punct, rezultate mult îmbunătățite la testările naționale și o comunicare mult îmbunătățită între școală și familie. Părinții, oriunde ar fi în lume, pot comunicat civilizat și imediat cu conducerea școlii, cu profesorii copilului, pot vedea performanța copilului, pot interveni acolo unde copilul are nevoie de ei.

Cu toate că am fost prima companie din țară și printre primele din lume care au implementat astfel tehnologia, am înaintat foarte greu, până la pandemie ajunsesem în 200 de școli în România. Într-o lună de zile din pandemie, oferind serviciile 100% gratuit pe această perioadă, am depășit 1.550 de școli. În acest moment, după ce am tras linie și după tot ce s-a întâmplat în pandemie, avem undeva la 1.150 de unități școlare în platformă, 750.000 de elevi, părinți și profesori care folosesc platforma lunar. (…) Digitalizarea se va întâmpla în România, pentru că nu putem să ne opunem. Cred în deschiderea profesorilor față de tehnologie și integrarea ei în educație”.

—————————

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.

Exit mobile version