VIDEO Reducerea absenteismului zilnic cu 60% prin implementarea unui catalog digital. Alexandru Holicov, Adservio: Într-o lună de zile din pandemie, oferind serviciile 100% gratuit, peste 1.550 de școli au folosit platforma

1.207 vizualizări
Alexandru Holicov, Adservio / Foto: captură – dezbatere online
Implementarea tehnologiei în educație a dus la o reducere cu 60% a absenteismului de la ore și a creat un mediu modern și civilizat pentru toți utilizatorii implicați (elevi, profesori și părinți), a explicat Alexandru Holicov, fondator al catalogului digital Adservio, în cadrul dezbaterii online „ReConstruiește EdUcația”, organizată miercuri, 8 decembrie, de EduPedu.ro și G4Media – acțiunea este co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication).
  • Alexandru Holicov a pus bazele educației digitale din România acum 13 ani, când a lansat catalogul digital Adservio. Astăzi, Adservio este o platformă completă de management educațional, care a ajutat peste 1.150 de licee, școli și grădinițe să își înceapă transformarea digitală, să reducă birocrația și să întărească relația cu părinții.

„Noi am început cu mult înaintea acestei pandemii, acum 13 ani, la Iași, dezvoltarea platformei Adservio cu gândul de a debirocratiza pe de o parte sistemul și a oferi profesorilor timp pentru ceea ce contează cu adevărat – să le ofere elevilor o educație performantă și relevantă. De asemenea, să apropiem familia de școală și, împreună cu școala, cu profesorii să aducem elevii acolo unde își doresc ei să ajungă, să atingă potențialul maxim. Am reușit anul acesta să pilotăm catalogul în 248 de școli la nivel național”.

Întrebat de unde vine reticența integrării tehnologiei în sistemul educației, Holicov a răspuns: „Noi, pentru fiecare școală în care implementăm platforma, oferim training atât profesorilor, conducerii școlii, cât și părinților și elevilor și cred că această reticență vine din frica de a spune că nu știu anumite lucruri. (…) Dar tot ce trebuie să existe în rândul profesorilor este deschiderea de a învăța, de a accepta lucrurile noi și de a integra tehnologia în educație, atunci pot să vadă beneficiile ei”.

Implementarea platformei a avut un efect imediat în școli, în primul rând reducând absenteismul cu peste 60%

Catalogul digital a schimbat modul în care se organizau școlile, a redus absenteismul zilnic cu 60% și a dus la rezultate mai bune la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, iar pandemia a accentuat nevoia de digitalizare a sistemului cu astfel de platforme.

„Școlile care s-au apucat să implementeze platforma Adservio nu au renunțat fiindcă au văzut beneficiile care sunt aduse în școală: de la un absenteism cu peste 60% scăzut în școli, la o medie pe școală crescută cu peste un punct, rezultate mult îmbunătățite la testările naționale și o comunicare mult îmbunătățită între școală și familie. Părinții, oriunde ar fi în lume, pot comunicat civilizat și imediat cu conducerea școlii, cu profesorii copilului, pot vedea performanța copilului, pot interveni acolo unde copilul are nevoie de ei.

Cu toate că am fost prima companie din țară și printre primele din lume care au implementat astfel tehnologia, am înaintat foarte greu, până la pandemie ajunsesem în 200 de școli în România. Într-o lună de zile din pandemie, oferind serviciile 100% gratuit pe această perioadă, am depășit 1.550 de școli. În acest moment, după ce am tras linie și după tot ce s-a întâmplat în pandemie, avem undeva la 1.150 de unități școlare în platformă, 750.000 de elevi, părinți și profesori care folosesc platforma lunar. (…) Digitalizarea se va întâmpla în România, pentru că nu putem să ne opunem. Cred în deschiderea profesorilor față de tehnologie și integrarea ei în educație”.

—————————

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


3 comments
    1. Intrucat avantajele catalogului virtual sunt mult superioare costurilor aferente (de investitie, operare si mentenanta) NU SE PUNE PROBLEMA “ARUNCATULUI DE BANI” PRIN ASA CEVA… SUNT MULTE ALTE EXEMPLE DIN ACEST PUNCT DE VEDERE IN TOATE MINISTERELE SI DOMENIILE, DIN PACATE. CURTEA DE CONTURI A DESCOPERIT DOAR O PARTE …..Catalogul virtual imbunatateste substantial comunicarea scolii cu parintii si chiar cu elevii, fara sa mai fie nevoie de ineficientele “sedinte cu parintii” semestriale… Astfel, parintii – acesti “parteneri de interese” ai profesorilor astazi aflati de multe ori in conflict cu sau chiar “diabolizati” de unii profesori – pot afla in timp real (imediat) atat prezenta/ absenta cat si notele si progresele/ abaterile/ problemele copiilor lor… Evident, doar daca ii intereseaza!!!! Nu se mai asteapta luni de zile pana cand dirigintele convoaca (semestrial!) sedinta cu parintii (daca o convoaca!) ca sa poata comunica cu ei dar si pentru a le solicita semnaturi si bani, in diferite scopuri… Chiar si actualele comunicari scrise parinti-diriginte prin whats-up sau email au dezavantajele lor, in comparatie cu catalogul virtual…Profesorii nu ar trebui sa se teama de eventualele noi supraincarcari birocratice inutile ale lor – prin obligatia de-a utiliza catalogul virtual – daca se va elimina vechiul catalog tiparit completat manual…. Dar pana acum, exact asa ceva, doreste si impune, prin declaratiile si initiativele titularului sau, Ministerul Educatiei!!!!! ….Obligat si el de alte reglementari, impuse de alte legi si institutii!!!! Cei ce se vor ocupa de ROMANIA EDUCATA si DIGITALIZARE ar trebui sa aiba in vedere toate aceste detalii atat de insignifiante, probabil, pentru ei dar atat de importante pentru beneficiarii lor – profesori, parinti, elevi, etc…ALTFEL VOM CONTINUA SIMULACRELE SI MIMETISMELE CU CARE NE-A OBISNUIT DE 15 ANI TRIST-CELEBRA “ASIGURARE A CALITATII EDUCATIEI” (conform OG 75-2005, aprobata prin L86-2006) – prin executantele ARACIS si ARACIP…

  1. CINE SI DE CE SE TEME SI SE OPUNE INTRODUCERII CATALOGULUI VIRTUAL IN SCOLILE ROMANESTI, DESI ACESTA ARE MARI AVANTAJE???
    UN ADVERTORIAL SUPERFICIAL SI DIPLOMATIC CE AR FI PUTUT FI O DEZBATERE CU CEI CARE STIU MAI MULTE SI MAI MULT….
    DACA EDUPEDU AR FI DORIT…
    Poate nu este prea tarziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Radu Gologan avertizează că 5% din elevii de la Olimpiada online au copiat, unii ajutați de părinți: Nu trebuie să existe milă pentru furt / Sprijinul părinților pentru fraudare este mai mare, cu cât copiii sunt mai mici

“Copilul educat din clasele mici în acest sistem [n. red. al fraudei] este un mare pericol pentru viitorul acestei țări”, atrage atenția, într-un interviu pentru Edupedu.ro, profesorul Radu Gologan, președintele Societății…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Elevii de liceu și tinerii își pot completa Harta Independenței Financiare până pe 24 aprilie și pot afla ce carieră li se potrivește sau ce fel de profil financiar au, în plus participă la o tombolă cu premii

Pentru a două oară în istorie România sărbătorește pe 11 aprilie Ziua Educației Financiare, iar în această zi specială EduFinFest vine cu a doua ediție. Organizat de BCR prin Școala…
Vezi articolul

Mai multe ore de latină și greacă în școlile din Franța, vrea ministrul francez al Educației, pentru reapropierea de “valorile comune europene”. Blanquer propune introducerea limbilor clasice la liceele tehnologice și, ca opționale, de la clasa a V-a

Cu ocazia Zilei Limbilor Europene Clasice de pe 16 noiembrie anul acesta, ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat un plan european pentru promovarea predării limbilor latină și greacă…
Vezi articolul

Material susținut de ViewSonic

Digitalizarea oferă oportunitatea de a combate inechitatea în educație. Profesorii trebuie să fie instruiți pentru utilizarea noilor tehnologii și echipamente, pentru ca acestea să își îndeplinească funcția, spune Valentin Spătaru, reprezentant pentru România și Bulgaria al unei companii din domeniul EdTech

Întârzierea majoră pe care România o marchează la capitolul digitalizare în Educație și în dezvoltarea competențelor digitale pentru copii și profesori este privită ca o oportunitate de investiții de către…
Vezi articolul