VIDEO Orban, despre amânarea creşterii salariilor pentru profesori: „E ca într-o familie, când îţi scad veniturile nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”

Ludovic Orban / Foto: gov.ro

Motivul pentru care Guvernul amână creşterea salariilor profesorilor este prognoza economică pesimistă, spune premierul Ludovic Orban, care a explicat că „E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”.

„Uitaţi-vă la datele prezentate de INS şi la prognoza privitoare la creşterea economică, în care noi estimăm o contracţie economică, o scădere economică de 3,8%. E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”, a declarat Ludovic Orban, citat de zf.ro.

Premierul a mai spus că inițial, fondurile necesare au fost prevăzute în buget, însă au apărut cheltuielile generate de pandemia de coronavirus.

„Între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli necesare. De exemplu, creşterea bugetului Ministerului Sănătăţii cu nouă miliarde de lei. De asemenea, alte măsuri active pentru salvarea locurilor de muncă”, a mai spus premierul.

 

Reamintim că potrivit proiectului de rectificare bugetară creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu va avea loc.

“Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021″, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea la ora 22:30, proiect care va fi adoptat în ședința de Guvern de de vineri.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
DOCUMENT Motivul oficial al tăierii creșterii salariale pentru profesori, cu 17 zile înainte să aibă loc, arată că banii pentru salariile majorate nu erau prinși în bugetul pe 2020, așa cum au susținut guvernanții
Ludovic Orban, despre tăierea creșterii salariilor pentru profesori de la 1 septembrie: Vom anunța o decizie în acest sens
Sindicatele FSE “Spiru Haret”: Propunerea Guvernului seamănă izbitor de mult cu ceea ce s-a întâmplat în 2008, când cadrelor didactice li s-a mai refuzat o majorare salarială stabilită printr-o lege
Exit mobile version