World Vision România – campanie de strângere de fonduri pentru digitalizarea şi modernizarea şcolilor din zonele sărace

Sursa: World Vision Romania

 

Fundaţia World Vision România a lansat, luni, o campanie de strângere de fonduri pentru a pregăti şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural pentru redeschiderea şcolilor în toamnă. Scopul campaniei este de a oferi infrastructură digitală pentru aproximativ 6.000 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate, iar 27 de şcoli şi grădiniţe ar putea fi modernizate.

World Vision notează că această campanie vine „la sfârşitul unui an şcolar marcat de pandemia de coronavirus, în care şcolile din mediul rural sunt complet nepregătite pentru toamnă, starea lor fiind una critică: clădiri, spații de învățare și spații sanitare neadecvate, infrastructură digitală precară, lipsă de dotări şi materiale didactice moderne”.

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe site-ul campaniei -, unde se poate dona orice sumă.

World Vision, despre „digitalizarea la sate”

World Vision, despre starea şcolilor din mediul rural:

Exit mobile version