ANALIZĂ Sorin Cîmpeanu, al doilea ministru din guvernul Ciucă plecat din motive de integritate academică / Pe lângă cei doi, premierul Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu sunt și ei acuzați de plagiat, Lucian Bode și-a secretizat doctoratul

Foto: Colaj G4Media.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat joi din funcție după acuzația adusă de jurnalista Emilia Șercan că și-a plagiat o operă științifică. Cîmpeanu fusese acuzat că a inclus în proiectele legilor educației prevederi care albeau toți plagiatorii. El este al doilea ministru din guvernul Ciucă plecat din funcție după acuzații legate de integritatea academică.

În 15 decembrie 2020, Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării după ce și-a trecut în CV o diplomă inexistentă.

Libertatea a publicat atunci o investigație prin care a demonstrat că Roman și-a trecut în CV că este licențiat în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. UBB a arătat că Roman nu este licențiat al universității, ci a primit o diplomă de absolvent al unui colegiu.

Era primul caz de demisie în Guvernul Ciucă în urma unor motive ce țin de integritatea academică.

În luna august 2021, G4Media scria că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și-a secretizat lucrarea de doctorat cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală pe o platformă administrată de Ministerul Educației.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version