Arzu Salim, o tânără din Constanța, a obținut cel mai mare punctaj din țară la Rezidențiat 2023: Pentru a obține un rezultat bun trebuie să și renunți la anumite lucruri / Îmi doresc să fac o pregătire în străinătate, dar nu să plec de tot

Foto: © 126602856 | Dreamstime.com

Arzu Salim, o tânără din Constanța, a obținut cel mai bun rezultat din țară la examenul de Rezidențiat 2023, sesiunea din noiembrie, 936 de puncte din 950, la Medicina. „Pentru a obține un rezultat bun trebuie să și renunți la anumite lucruri pe care le făceai înainte. De prin februarie – martie, am încercat să învăț în fiecare zi. Noi ne dorim să facem o pregătire în străinătate, dar nu mă gândesc încă să plec de tot”, a declarat Arzu Salim, într-un interviu acordat Radio România Constanța.

Arzu Salim este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, alături de fratele ei geamăn, care a obținut, la rândul lui, un punctaj foarte bun și părinții săi sunt medici in Constanta, potrivit sursei citate. 

Cred că în final voi merge pe Cardiologie. Mie mi-a plăcut foarte mult Cardiologia pediatrică, doar că este o nișă încă la început de drum în România și nu îți oferă neapărat toate oportunitățile pe care ți le oferă Cardiologia, care este deja dezvoltată”, spune Arzu Salim.

Una dintre pasiunile sale este alergarea. „Anul acesta am participat la câteva semimaratoane și cred că asta m-a ajutat în procesul de învățare pentru că mi-a dezvoltat anduranța. Fiind un an foarte greu, în care de multe ori simți că nu mai poți și stresul fiind foarte mare, cred că este important să te supui uneori unui stres controlat ca atunci când vine o situație de genul acesta, creierul tău să reacționeze mai bine.”

Întrebată de reporterul Radio România Constanța dacă ea si fratele sau sunt tentați de o carieră în străinătate, după terminarea rezidențiatului, Arzu Salim spune că nu se gândește să plece de tot din țară: „Noi ne dorim să facem o pregătire în străinătate, cred că îți oferă mult mai multe oportunități de învățare, dar nu mă gândesc încă să plec de tot, să mă mut definitiv în altă țară”.

Citește interviul integral pe Radio România Constanța.

Foto: © 126602856 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rezultate Rezidențiat 2023. La medicină au promovat 4.482 de candidați, după scăderea pragului prin ordin de ministru. Cu prag de 65%, ar fi promovat cu 786 mai puțini
Exit mobile version