Arzu Salim, o tânără din Constanța, a obținut cel mai mare punctaj din țară la Rezidențiat 2023: Pentru a obține un rezultat bun trebuie să și renunți la anumite lucruri / Îmi doresc să fac o pregătire în străinătate, dar nu să plec de tot

19.429 de vizualizări
Foto: © 126602856 | Dreamstime.com
Arzu Salim, o tânără din Constanța, a obținut cel mai bun rezultat din țară la examenul de Rezidențiat 2023, sesiunea din noiembrie, 936 de puncte din 950, la Medicina. „Pentru a obține un rezultat bun trebuie să și renunți la anumite lucruri pe care le făceai înainte. De prin februarie – martie, am încercat să învăț în fiecare zi. Noi ne dorim să facem o pregătire în străinătate, dar nu mă gândesc încă să plec de tot”, a declarat Arzu Salim, într-un interviu acordat Radio România Constanța.

Arzu Salim este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, alături de fratele ei geamăn, care a obținut, la rândul lui, un punctaj foarte bun și părinții săi sunt medici in Constanta, potrivit sursei citate. 

Cred că în final voi merge pe Cardiologie. Mie mi-a plăcut foarte mult Cardiologia pediatrică, doar că este o nișă încă la început de drum în România și nu îți oferă neapărat toate oportunitățile pe care ți le oferă Cardiologia, care este deja dezvoltată”, spune Arzu Salim.

  • Pe 26 noiembrie a început repartiția candidaților. Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 26, 27 și 28 noiembrie 2023 prin teleconferinţă, conform https://rezidentiat.ms.ro/.

Una dintre pasiunile sale este alergarea. „Anul acesta am participat la câteva semimaratoane și cred că asta m-a ajutat în procesul de învățare pentru că mi-a dezvoltat anduranța. Fiind un an foarte greu, în care de multe ori simți că nu mai poți și stresul fiind foarte mare, cred că este important să te supui uneori unui stres controlat ca atunci când vine o situație de genul acesta, creierul tău să reacționeze mai bine.”

Întrebată de reporterul Radio România Constanța dacă ea si fratele sau sunt tentați de o carieră în străinătate, după terminarea rezidențiatului, Arzu Salim spune că nu se gândește să plece de tot din țară: „Noi ne dorim să facem o pregătire în străinătate, cred că îți oferă mult mai multe oportunități de învățare, dar nu mă gândesc încă să plec de tot, să mă mut definitiv în altă țară”.

Citește interviul integral pe Radio România Constanța.

Foto: © 126602856 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rezultate Rezidențiat 2023. La medicină au promovat 4.482 de candidați, după scăderea pragului prin ordin de ministru. Cu prag de 65%, ar fi promovat cu 786 mai puțini

3 comments
  1. anul trecut a fost 942 din Bihor.
    problema e că după 6 ani de studiu și 5 de rezidențiat ești SOMER.
    dacă pleci “afara”, se trezește cate un idiot, analfabet funcțional, care să zică: bai, tara a cheltuit cu tine, ar trebui sa dai banii înapoi…
    ar trebui că ultimul punctaj sa fie 700

  2. Felicitari pt efortul depus si pt rezultatul obtinut, dar realitatea trista din sistemul de sanatate cred ca ii va schimba parerea de a nu pleca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Viitoarea lege a salarizării, folosită de guvern ca referință pentru creșterile salariale promise profesorilor de la 1 ianuarie 2024, va intra în vigoare “cel mai devreme după 1 ianuarie 2025” – sindicatele din poliție, după discuții cu ministrul Muncii

Noua lege a salarizării “va intra în vigoare cel mai devreme după 1 ianuarie 2025 (termenul din PNRR de adoptare a acesteia fiind sfârșitul anului 2024)”, potrivit Federației Naționale a…
Vezi articolul

Eșec major pentru a doua zi la rând la Ministerul Educației, care nu reușește să respecte propriul orar de afișare a ierarhiei pentru admiterea la liceu 2023, după ce marți a publicat grile greșite / Inspectoratele școlare județene care publicaseră miercuri ierarhiile pe siteurile proprii, le-au șters fără nicio explicație / UPDATE Ierarhiile au fost publicate după o oră și 25 de minute întârziere

Ministerul Educației a anunțat miercuri la prânz că va publica ierarhia pe județe a mediilor de admitere la liceu la ora 18:00, dar până la ora publicării acestui articol instituția…
Vezi articolul

Testele pe bază de salivă pentru testarea profesorilor, elevilor și a personalului școlilor au fost aprobate pentru achiziție de Comitetul pentru Situații de Urgență. 70 de milioane de teste, cu bani de la Guvern, prin MAI și IGSU / Agenția Medicamentului nu a autorizat până acum un astfel de test pentru școli

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, sâmbătă, achiziția de teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, potrivit hotărârii 83. Este vorba despre 70 de…
Vezi articolul