O profesoară de matematică din SUA susține că adunarea 2+2=4 “pute a patriarhia supremației albe”

4.471 de vizualizări
Foto: Pexels.com

O profesoară de matematică din orașul New York a provocat reacții de dezaprobare după ce a afirmat că operația aritmetică 2 + 2 = 4 „duhnește a patriarhia supremației albe.” „Ideea că matematica (sau data) este neutră din punct de vedere cultural sau în orice fel obiectivă este un MIT. Sunt gata să merg mai departe cu această opinie. Cine e cu mine?” a scris profesoara Laurie Rubel, de la Brooklyn College, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

În urmă cu doi ani, Rubel a stârnit controverse după ce a afirmat într-o lucrare academică că recompensele bazate pe muncă grea, susținută, sunt „un instrument al albilor” care oprimă minoritățile.

Rubel a scris recent că utilizarea adunării simple „2 + 2 = 4” pentru a demonstra obiectivitatea și neutralitatea matematicii „duhnește a patriarhia supremației albe.”

 


2 comentarii
  1. Aceste este un ARTICOL!!! pe edupedu???Aceste mizerii le citesc profesori si cadre didactice pe un site care trebuia sa informeze… In ce hal am ajuns… mda. Si ne mai plangem ca educatia e pe cale de disparitie.
    Ma asteptam la reactii nenumarate la final. Din pacate un singur comentariu. Si vrem Atitudine in societate…

  2. Și voi vă gândiți să îi faceți reclama și pe aici…. Avem și noi nebunii noștri, nu trebuie sa importam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liliana Preoteasa, Ministerul Educației: Nu putem să judecăm sistemul de învățământ pe baza rezultatelor de la olimpiadele internaționale / TIMSS ia în calcul nu doar rezultatele stricte ale elevilor, ci și contextul social-economic în care își desfășoară acești copii activitatea. Or asta, din nefericire, aș spune că noi nu prea facem

Sistemul de evaluare internațională TIMSS ia în calcul nu doar rezultatele stricte ale elevilor, răspunsul lor la itemii de evaluare, ci și contextul social-economic în care își desfășoară acești copii…
Vezi articolul