O profesoară de matematică din SUA susține că adunarea 2+2=4 “pute a patriarhia supremației albe”

4.496 de vizualizări
Foto: Pexels.com

O profesoară de matematică din orașul New York a provocat reacții de dezaprobare după ce a afirmat că operația aritmetică 2 + 2 = 4 „duhnește a patriarhia supremației albe.” „Ideea că matematica (sau data) este neutră din punct de vedere cultural sau în orice fel obiectivă este un MIT. Sunt gata să merg mai departe cu această opinie. Cine e cu mine?” a scris profesoara Laurie Rubel, de la Brooklyn College, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

În urmă cu doi ani, Rubel a stârnit controverse după ce a afirmat într-o lucrare academică că recompensele bazate pe muncă grea, susținută, sunt „un instrument al albilor” care oprimă minoritățile.

Rubel a scris recent că utilizarea adunării simple „2 + 2 = 4” pentru a demonstra obiectivitatea și neutralitatea matematicii „duhnește a patriarhia supremației albe.”

 


2 comments
  1. Aceste este un ARTICOL!!! pe edupedu???Aceste mizerii le citesc profesori si cadre didactice pe un site care trebuia sa informeze… In ce hal am ajuns… mda. Si ne mai plangem ca educatia e pe cale de disparitie.
    Ma asteptam la reactii nenumarate la final. Din pacate un singur comentariu. Si vrem Atitudine in societate…

  2. Și voi vă gândiți să îi faceți reclama și pe aici…. Avem și noi nebunii noștri, nu trebuie sa importam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat / Educația va primi 3,7 miliarde de euro prin PNRR / În administrația publică revine repartiția funcționarului la instituția care are nevoie de el

Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat, a declarat de la Guvern ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după ședința Executivului. „Legea salarizării în administrația publică: vom avea…
Vezi articolul