Boicot al profesorilor față de Ministerul Educației. Un cadru didactic organizator de concurs CAEN refuză să aplice “adresa aberantă” dată de minister

Foto: Pexels.com

Mai mulți profesori din județul Teleorman refuză să modifice regulamentele concursurilor pe care le organizează în acest an școlar, după ce Ministerul Educației încearcă printr-o adresă să le interzică elevilor de ciclu primar să participe la etapa pe țară la aceste activități.

Într-un mesaj primit pe adresa redacției din partea unuia din profesorii care au trimis o adresă către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Teleorman, cadrul didactic susține că s-a adresat inspectorului de specialitate și scrie că “nu vreau să fiu părtaș la discriminarea elevilor din învățământul preuniversitar, ciclul primar”.

Reacția profesorilor vine după ce Edupedu.ro a scris de dimineață că Ministerul Educației încearcă printr-o adresă fără caracter de act normativ să interzică elevilor din clasele primare să treacă mai departe de etapa județeană sau regională la concursurile din cadrul proiectelor de educație extrașcolară (CPEENI), fostele CAEN.

În adresa trimisă de Minister către inspectorii școlari, instituția le-a dat termen profesorilor să elaboreze regulamente pentru concursurile lor având în vedere calificarea la etapele naționale doar pentru elevii de gimnaziu și de liceu, după ce profesorii au pregătit documentația pentru concursurile lor încă din toamna anului trecut.

Revenind la textul profesorului adresat ISJ Teleorman marți, 13 februarie, cadrul didactic scrie că “până la renunțarea ministerului la această aberantă adresă, fără caracter măcar de ordin de ministru, refuz să modific regulamentul concursului (…). Dacă se impune, renunț la organizarea acestui concurs”.

Măsura ar veni în contextul în care pentru aceste concursuri, în anii trecuți cunoscute drept parte din CAEN – Calendarul Activităților Educative Naționale, acum numite Proiecte de Educație Extrașcolară Naționale și Internaționale (CPEENI), se acordă burse de merit pentru locurile I pe țară pentru elevi, conform metodologiei de acordare a burselor din septembrie 2023.

În acest fel, potrivit surselor Edupedu.ro, elevii de la ciclul primar nu vor putea primi burse școlare nici anul viitor pentru concursurile școlare sau extrașcolare, după ce oricum anul acesta au fost tăiați de la orice fel de bursă pentru rezultatele la concursurile de matematică, limba română sau artistice.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Ministerul Educației încearcă să împiedice elevii de clasele primare să participe la peste 200 de etape pe țară ale concursurilor extrașcolare 2024. Profesorii organizatori au avut termen să modifice regulamentele – adresă trimisă școlilor
Concursuri extrașcolare 2024. Înscrierile elevilor și organizarea activităților educative la nivel de județ vor fi centralizate într-o „platformă” făcută de inspectorii școlari, până pe 23 februarie – adresă de la Ministerul Educației
Exit mobile version