Buzău: Unsprezece copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani, diagnosticați cu gripă

Foto: Pexels.com

Un număr de 11 copii cu vârste între 1 şi 12 ani au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A şi B, în urma testului rapid, în perioada 10-20 ianuarie, aceştia prezentându-se la secţia Pediatrie a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, a anunțat luni unitatea medicală, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, a declarat că cei mici prezentau febră foarte mare, cefalee şi vărsături.

Unii dintre aceştia au rămas internaţi la secţia Boli Infecţioase, iar alţii au fost trimişi la Spitalul ‘Victor Babeş’ din Capitală“, a precizat Adriana Bunilă.

Principalele semnale de gripă – Febra foarte mare și durerile musculare. Diferența între gripă și răceală:

Diagnosticul de gripă îl pune medicul în urma unui exudat nazal prin care determină dacă pacientul are sau nu una din tulpinile de virus gripal. Există, însă, câteva simptome care diferențiază gripa de o răceală severă: temperatura foarte mare (în jur de 39-40 de grade Celsius) și durerile musculare mari care dau ceea ce medicii numesc „stare de curbatură” (atunci când ne adunăm corpul de la durere).

„Părinții se pot orienta în funcție de semnele de gravitate: o febră care durează mai mult de 48 de ore, tusea seacă, durerea musculară, copilul mai mult zace. Atunci sunt semne că este o stare mai rea ca de obicei, că nu este o simplă răceală sau că îl deranjează gâtul. Viroza este mai agresivă decât în alți ani, mai ales că atacă și persoane foarte tinere”, a explicat pentru Edupedu.ro, în urmă cu an, medicul de familie Valeria Herdea.

Copiii trebuie duși la medicul de familie imediat ce apar astfel de simptome pentru a determina exact ce virus le-a declanșat. Medicii reamintesc că, la gripa virală, antibioticul nu rezolvă nimic, fiind un medicament care atacă bacterii, nu viruși.

Citește și:

 

 

Exit mobile version