Cercetători ai Universității Babeș–Bolyai, premiați de Academia Maghiară de Științe

Predare exclusiv online

Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook - UBB

Academia Maghiară de Științe a premiat, în data de 6 mai, în cadrul unei ceremonii organizate la Budapesta, performanțele științifice ale mai multor cercetători ai Universității Babeș–Bolyai (UBB) și a acordat o serie de distincții unor membri ai comunității academice, transmite UBB într-un comunicat de presă.

Premiile au fost înmânate cerectătorilor:

Pozsony Ferenc, membru extern al Academiei Maghiare de Științe și profesor universitar la Departamentul de Etnografie și Antropologie Maghiară din cadrul Facultății de Litere a UBB, distins cu Premiul „Arany János” al Academiei Maghiare de Științe.

Prof. Péntek János, tot membru extern al Academiei Maghiare de Științe, cadru didactic pensionat al Facultății de Litere a UBB, a fost distins cu Premiul Academiei Maghiare de Științe.

Ercsey-Ravasz Mária-Magdolna, cercetător în cadrul Facultății de Fizică, Departamentul de Fizică al Liniei Maghiare, a fost distinsă cu premiul de excelență QP.

Matematicianul Soós Anna, conferențiar universitar, prorector al Universității Babeș–Bolyai responsabil de Linia Maghiară și curriculum, a primit medalia „Arany János”.

Economistul Szász Levente, profesor universitar și prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, a primit Premiul „Arany János” pentru tineri cercetători.

În cadrul adunării generale a Academiei, care a avut loc în aceeași zi, patru profesori ai Universității Babeș-Bolyai au fost aleși membri externi ai Academiei Maghiare de Științe: Gábor Csilla, istoric literar, Nagy László, fizician, Pál Judit, istoric, respectiv Vincze Mária, economist. Toate acestea reprezintă o recunoaștere în plan internațional a activităților didactice și de cercetare desfășurate la UBB.

Exit mobile version