Cîmpeanu, înainte și după ce a devenit ministru: Educația remedială are nevoie de disponibilitatea cadrelor didactice și de resurse financiare / Recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic

Sursă foto: Facebook.com / Sorin Cimpeanu

Răzgândire totală a lui Sorin Cîmpeanu în ce privește plata profesorilor pentru a face educație remedială, după ce a devenit ministru al Educației. În discuțiile de astăzi cu sindicatele din învățământ “s-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic”, a anunțat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei declarații de presă pe care Ministerul nu a putut-o transmite online.

Este pentru prima dată când ministrul Cîmpeanu, aflat la al doilea mandat, anunță indirect că profesorii nu vor fi plătiți pentru acțiunile remediale pe care le solicită, după perioada fără precedent de predare online. Precizarea ministrului vine după ce Guvernul Cîțu a început discuțiile cu privire la bugetul de stat pe 2021, premierul anunțând că pe 4 februarie va fi prezentat bugetul.

Declarațiile sale ca ministru vin în dezacord cu principiile anunțate în Parlament în urmă cu doar 2 săptămâni, înainte de a-și prelua mandatul de ministru al Educației. “Compensarea se cheamă educație remedială. Avem nevoie de disponibilitatea cadrelor didactice, dar este nevoie și de resurse financiare”, declara Cîmpeanu în Parlament pe 23 decembrie, pe când era ministrul propus să conducă portofoliul Educației și se afla la audierile comisiilor reunite ale celor două camere.

Concret, în cadrul audierilor, Sorin Cîmpeanu a afirmat că “recuperarea cursurilor este cea de-a doua problemă esențială, după când începem școala. Cum vom putea să recuperăm ceea ce au pierdut elevii. Activitățile de recuperare vor trebui să fie coerent organizate și finalizate”. La finalul audierilor, în cadrul cărora a primit aviz pozitiv, Cîmpeanu a declarat presei că învățământul este unul dintre domeniile care au pierdut cel mai mult în timpul pandemiei. “Compensarea se cheamă educație remedială. Avem nevoie de disponibilitatea cadrelor didactice, dar este nevoie și de resurse financiare”, a continuat atunci ministrul propus și avizat de Parlament la Educație.

Citește și:
Cîmpeanu spune că își dă demisia de la Ministerul Educației, la finalul lunii ianuarie, dacă nu primește “o creștere în valoare absolută” a bugetului. “Să fie măcar un pic mai mare decât în anul 2020”
Sorin Cîmpeanu, după consultările cu sindicatele din educație: Recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic
Ministrul propus al Educației: Pentru educație remedială avem nevoie de disponibilitatea cadrelor didactice și de resurse financiare
VIDEO Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil. Ministrul propus al Educației: Vom începe școala în format clasic cât de repede ne permite situația epidemiologică, începând cu educația timpurie și învățământul primar
Mircea Miclea: 3 urgențe pentru bugetul educației pe 2021 și obligatoriu trebuie susținute evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. “Minciuna generalizată o vom plăti toți”

Exit mobile version