Cîmpeanu: Personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare din a doua parte a lunii

Foto: © Eduardo Terrataca | Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, miercuri, că a stabilit împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare ca personalul din învățământ să aibă prioritate “sistemică” în procesul de vaccinare, din a doua jumătate a acestei luni.

Potrivit ministrului, este vorba despre “prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă categorii de lucrători esențiali care au disponibilitatea de vaccinare, care dorește să fie vaccinată”.

Ministrul Cîmpeanu:

“Împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare am stabilit că încă din a doua jumătate a acestei luni, nu este departe momentul, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Personalul din educație a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă categorii de lucrători esențiali care au disponibilitatea de vaccinare, care dorește să fie vaccinată în primul rând pentru a contribui la siguranța sanitară în școli, știut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a școlilor din România își desfășoară activitățile cu prezență fizică . Îmi exprim încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicați, în școli nu vor apărea focare, în așa fel încât nu vom fi nevoiți, este o speranță, să închidem școlile după ce le-am deschis.”

Illustration 186616403 © Eduardo TerratacaDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version