Europa FM: Ministrul Educației, contrazis de coordonatorul campaniei de vaccinare – Angajații din Educație nu vor avea prioritate anume la vaccinare

4.462 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Educației anunță o prioritizare a angajaților din școli la vaccinare, dar responsabilii cu vaccinarea spun că nu se va schimba nimic în strategia de vaccinare, notează Europa FM, care îl citează pe coordonatorul campaniei de vaccinare: “Nu se modifică strategia. (…) Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă.” Oficialul reafirmă că din 15 februarie personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platforma pentru vaccinare.

Din declarațiile coordonatorului campaniei de vaccinare, citate de Europa FM: 

  • “Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare.”
  • „Am avut mai multe discuții cu domnul ministru. Această strategie s-a luat în calcul înainte de deschiderea școlilor, însă, ținând cont de numărul limitat de doze, nu am putut da curs aceleiași strategii. În aceste condiții, când deja peste 110.000 de persoane din învățământ sunt deja programate nu se mai justifica crearea unor linii separate pentru vaccinarea personalului din unitățile școlare.”

Articolul complet pe EuropaFM.ro

Citește și: Cîmpeanu: Personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare din a doua parte a lunii

Photo 187643097 © Kunal MahtoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Educația să primească 3 miliarde de euro – 10% din Planul Național de Redresare și Reziliență, cere Federația părinților într-o scrisoare adresată premierului Cîțu / Alocarea a 3% sau 6% “e insuficientă pentru necesitățile educației”

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP) îi solicită premierului Florin Cîțu, într-o scrisoare deschisă, să aloce educației 10% din suma totală de 30,5 miliarde euro din…
Vezi articolul