Cîmpeanu: Personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare din a doua parte a lunii

4.745 de vizualizări
Foto: © Eduardo Terrataca | Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, miercuri, că a stabilit împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare ca personalul din învățământ să aibă prioritate “sistemică” în procesul de vaccinare, din a doua jumătate a acestei luni.

Potrivit ministrului, este vorba despre “prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă categorii de lucrători esențiali care au disponibilitatea de vaccinare, care dorește să fie vaccinată”.

Ministrul Cîmpeanu:

“Împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare am stabilit că încă din a doua jumătate a acestei luni, nu este departe momentul, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Personalul din educație a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă categorii de lucrători esențiali care au disponibilitatea de vaccinare, care dorește să fie vaccinată în primul rând pentru a contribui la siguranța sanitară în școli, știut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a școlilor din România își desfășoară activitățile cu prezență fizică . Îmi exprim încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicați, în școli nu vor apărea focare, în așa fel încât nu vom fi nevoiți, este o speranță, să închidem școlile după ce le-am deschis.”

Illustration 186616403 © Eduardo TerratacaDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Domnul ministru se pare ca se face a nu intelege.
    Elevii asimptomatici, circulând prin oraș, prin mijloacele de transport, luând contact cu familiile lor, sunt vectorii de baza în transmiterea virusului.
    Nu trebuie neapărat sa fie focare în scoli, dacă măcar profesorii se feresc sa scoată elevi la tabla și sa circule printre banci(ca să evite sa se nenoroceasca, luând covid de la elevii asimptomatici).
    Se va vedea efectul circulatiei elevilor, în creșterea numărului de noi îmbolnăviri.
    Trebuie sa va și desenam, domnule ministru, care este schema urmare a încăpățânarii dvs de a deschide scolile?

    1. In clasa ii mai tinem pe cei de liceu cat de cat in frau, ca sa se respecte regulile, dar mereu sunt “proteste” de genul: ” nu exista covid”, ” ce e cu isteria asta despre covid si reguli de …. (un cuvant pe care nu imi permit sa il scriu)”, ” noi umblam peste tot, ne intalnim cu cine vrem, nu purtam masca si nu avem nimic”, ” hai, doamna, ca nu se intampla nimic”, in pauza nu ii putem controla, refuza cu desavarsire sa pastreze distanta, vor sa paraseasca incinta pentru a fuma, ca “le cere” si sunt “nervosi” si tot felul de manifestari dezagreabile si excese facute intentionat, doar ca sa ne supere si sa ne demonstreze ca ei sunt “tari” si ca nu avem ce le face. Scoala le asigura masti, dezinfectant, baile sunt dotate corespunzator, traseele sunt delimitate, pauzele decalate, curatenie se face tot timpul dar elevii refuza sa poarte masca in mod corect si sa pastreze regulile de igiena si distantare, mai ales ca spatiul ne permite. DSP-ul si ISJ-ul ne vaneaza si ne aplica sanctiuni pentru toate “rasfataturile” de care dau dovada elevii din clasele terminale de liceu si profesionala. Noi fugim de la elevii cu care lucram face to face, la laptopuri, pe unde gasim un loc in scoala, ca sa ne facem lectiile online cu cei de-acasa. Acasa cand ajungem, pregatim materialele pentru lectiile urmatoare, mai facem si online cu restul. Daca iti faci treaba ca la carte, nu mai ai timp de nimic altceva decat de scoala, daca esti si administrator de platforma e si mai interesant si, daca ai si clase de BAC, e minunat…. A fost greu online dar acum e si mai greu si face to face si online. Vacante nu am avut… ci doar situatii, statistici, sedinte, solicitari non-stop, proiecte de tot felul, controale de tot felul… Rezultatul in cazul meu… sunt pe perfuzii din cauza lipsei de odihna si alimentatie corespunzatoare si, totusi, ma duc cu branula in vena la scoala si fac si online si asigur si asistenta tehnica si rezolv tot ce mi se cere. E bine, domnule ministru? Ah, perfuziile ma costa 1000 de lei, sper ca imi taiati toate sporurile drept rasplata pentru munca mea, mai ales pentru munca neplatita pe care o prestez din martie anul trecut! Abia am gasit un loc la un centru de vaccinare din alta localitate decat cea de domiciliu… Totul pentru “interesul elevului”, acel elev care neaga realitatea si pericolul… Elevii nostri, stapanii nostri, impreuna cu ISJ, MEN si toate autoritatile care ne vaneaza, doar-doar e rost de vreo amenda… Sa fim sanatosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protest anunțat al părinților elevilor de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, după ce peste 600 de elevi au fost mutați în alte școli din cauza riscului seismic ridicat al clădirii principale / Colegiul a fost inclus pe lista Ministerului cu școli în risc seismic I în urmă cu o lună

Asociația de părinți de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași organizează joi un protest după ce, în data de 23 februarie, conducerea instituției a decis să mute 600 de…
Vezi articolul

Concursul de selecție de profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles se reia în iunie, iar dosarele se vor putea depune online, anunță Sorin Cîmpeanu / Niciun câștigător pe posturile de Matematică și Chimie-fizică, unde salariile sunt peste 4.000 de euro

Concursul pentru ocuparea a 2 posturi de profesor la Școala Europeană de la Bruxelles se va relua și va fi posibilă depunerea online a dosarelor de înscriere, a declarat pentru…
Vezi articolul

BREAKING Cîmpeanu propune public unei companii private să îi testeze pe toți elevii din clasele I-XI, fără cei de-a VIII-a, la limba română, matematică și istorie, cerându-le partenerilor sociali să discute în câteva ore ordinul de ministru care prevede asta. Testarea „pilot” s-ar face prin parteneriat, nu prin licitație publică, în perioada 30 mai-10 iunie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu o propunere pentru evaluarea standardizată digitală, „pentru început la nivel pilot pentru elevii claselor I-VII și mai apoi IX-XI, fără elevii din clasele…
Vezi articolul