Începe semestrul al II-lea. Urmează 13 săptămâni de școală până la prima vacanță și încă 6 săptămâni după

22.797 de vizualizări
Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com
Luni, 17 ianuarie 2022, începe semestrul al II-lea din anul școlar 2021-2022, potrivit structurii oficiale aprobate în noiembrie 2021 de Ministerul Educației. Acest semestru are o durată de 19 săptămâni de școală, din care primele 13 sunt neîntrerupte.

Vacanța de primăvară are 17 zile în acest an și este în luna aprilie.

Structura acestui semestru este următoarea:

  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Regulile sunt, însă, diferite pentru anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a:

  • clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022 – cu două săptămâni înaintea celorlalți elevi de liceu;
  • clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu;
  • clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022 – cu 3 săptămâni după ce toți ceilalți elevi au luat vacanță.

Între timp, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/ a XIII-a vor susține simulările de Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022, ale căror calendare nu au fost încă stabilite și anunțate de Ministerul Educației.

Toto în acest semestru va avea loc și un nou concurs de directori de școli, după ce primul, cel din 2021, a lăsat 40% dintre posturile scoase la concurs tot ocupate cu interimari.

Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. E distanta prea mare pana la vacanta.Bietii copii si profesori.E un haos,nici vacanta intre semestre nu mai exista.Haos generat de Campeanu si ideile lui “minunate”.15 săptămâni de carte,cam mult,fara pauza.Cel putin o săptămână de ar fi fost,si tot era ceva.Dar asta e,traim in Ro.

  2. După părerea mea, Câmpeanu ar trebuit sa fie dat afară din educație! Media minimă pentru bursele de merit a crescut (aproximativ 75% din clasa mea ar fi avut bursă daca ar fi 8.50 minimum, dar acum vreo 15% primesc, oare unde se duc banii ăia? ) , numărul de zile de școli a crescut, aducând stres și anxietatea mai ales făcând mai mulți elevi să abandoneze educația.

    1. Va înțeleg. Aveti dreptate.
      Dar ca sa fiti auzita de cine are putere de decizie, ar trebui ca acea persoana sa cunoasca ceva psihologie, pedagogie si ij plus sa fie capabil de empatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Greva generală din Educație a încetat după ce liderii sindicali și ministrul Deca au semnat contractul colectiv de muncă pentru angajații din învățământ / Decizia nu a fost luată prin consultarea tuturor membrilor, așa cum anunțau sindicaliștii, ci doar de către lideri – surse

Liderii sindicali din Educație, marius Nistor de la FSE Spiru Haret și Simion Hăncescu, de la FSLI, apar într-o fotografie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, în timp ce semnează…
Vezi articolul

Patru examene la finalul clasei a VIII-a, Bacalaureat din toate materiile, inclusiv arte, propunerile lui Daniel Funeriu pentru noua lege a educației: Dacă îți iei Bacalaureatul, trebuie să știi care e diferența între Van Gogh și Picasso

„Este absolut esențial să evaluăm la finalul clasei a VIII-a toate materiile predate sau un număr cât mai mare de materii predate. Dacă evaluez în clasa a VIII-a română și…
Vezi articolul