Un nou concurs de directori de școli va începe pe 17 ianuarie și va dura trei luni, anunță ministrul Educației / 40% dintre posturi au rămas neocupate și vor fi detașați interimari prin pixul inspectoratelor

26.084 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Călin
Următoare etapă a concursului de directori începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii de la Palatul Cotroceni privind lansarea raportului despre „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”. Acesta a spus că formarea noilor directori de școli e esențială pentru implementarea educației pentru mediu.

Momentan nu există niciun regulament nou sau vreun calendar publicat, în condițiile în care până pe 17 ianuarie mai sunt 3 zile lucrătoare.

Candidații care vor trece de concursul, alcătuit din mai multe probe, vor fi numiți în funcții pe 18 aprilie, a mai spus ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre cum pot fi implementate la nivelul școlilor, în special în mediul rural, politicile publice și soluțiile din raportul privind educația în școli pe tema schimbărilor climatice. În acest context, acesta a vorbit despre importanța descentralizării și a subliniat că noii directori de școli care nu vor mai fi numiți politic ca până acum, vor avea un rol esențial în promovarea educației.

“Politicile publice se implementează de ministerul educației. Încercăm să promovăm descentralizarea. Am organizat concursuri pentru posturile de directori de școli. Până acum s-au ocupat doar jumătate dintre ele. Următoare etapă a concursului începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie”, a spus ministrul educației la dezbaterea de la Palatul Cotroceni.

Ministrul a mai anunțat că în prima etapă, care s-a încheiat în decembrie, au fost ocupate doar 60% dintre posturile scoase la concurs.

Conform anunțului oficial al Ministerului Educației, au fost scoase la concurs 8.652 de funcții vacante la nivel național (din care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct).

În aceste condiții, inspectoratele vor detașa directori pe 40% din posturile de directori și directori adjuncți ale școlilor din România, adică circa 3.460 de posturi. Reamintim că inspectoratele sunt politizate intens, în acest moment 38 de inspectori școlari generali sunt oameni politici, membri ai PNL și UDMR, din cele 42 de instituții existente în țară.


2 comments
  1. Schimbări de directori de trei ori într-un an,profesori rămaşi fără loc de muncă…România lucrului bine făcut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Senatorul Ștefan Pălărie le cere explicații premierului și ministrului Educației, după ce Guvernul a aprobat alocări de doar 2,4% din PIB pentru Educație în următorii 50 de ani / Asta e viziunea contabilă și lipsită de orice leadership a guvernanților. Este un mare semnal de alarmă

Guvernul României a aprobat prin Programul de Convergență, ca până în 2070, statul român să aloce 2,4% din PIB pentru Educație, iar planul urmează să fie trimis la Comisia Europeană.…
Vezi articolul

Asociaţia Elevilor din Constanţa anunță că a sesizat Comisia Europeană în legătură cu transportul elevilor: Hotărârea de guvern privind transportul gratuit al elevilor emisă în decembrie ar încalca legislația europeană

Asociaţia Elevilor din Constanţa anunță că a sesizat Comisia Europeană în legătură cu Hotărârea de Guvern 1337, despre care spun că ar încalca legislaţia Uniunii Europene. Este vorba despre documentul…
Vezi articolul