Comisia Europeană cere ca mediul și schimbările climatice să fie în centrul sistemelor europene de educație și formare

Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Foto: Comisia Europeană

Comisia Europeană a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, o propunere de Recomandare a Consiliului privind învățarea în sprijinul durabilității mediului, măsură ce are drept scop să sprijine statele membre și instituțiile de învățământ din acestea, ONG-urile și alți furnizori de educație să ofere o mai bună înțelegere problemelor legate de dezvoltarea durabilă, schimbările climatice și mediul.

Totodată, a fost publicat un nou cadru european al competențelor necesare pentru tranziția verde, printre acestea numărându-se gândirea critică, spiritul de inițiativă, respectarea naturii și înțelegerea impactul pe care îl au acțiunile și deciziile de zi cu zi asupra mediului.

Propunerea Comisiei propune statelor membre:

Propunerea trebuie discutată de către statele membre înainte să fie adoptată de miniștrii Educației ai acestora, Comisia urmând să sprijine punerea în aplicare a Recomandării.

Citește și: Principalele direcții europene stabilite și pentru educație în următorul deceniu – digitalizarea, mediul, redresarea post-pandemie și promovarea valorilor comune – pilonii măsurilor legislative dorite de instituțiile UE în 2022
Exit mobile version