Concurs pentru liceenii din București cu premii de peste 2.000 de euro, organizat de Colegiul Economic Kretzulescu și Alianța Colegiilor Centenare. Înscrierile pentru idei de afaceri la Young Business Minds, deschise până pe 12 aprilie / Profesor coordonator: Pasiunile elevilor se pot transforma în planuri viabile de afaceri

Ești pasionat, ai multe idei inovatoare de afacere și crezi că vei reuși? Înscrie-te până pe 12 aprilie în concursul pentru liceenii din București Young Business Minds, cu premii de peste 2.000 de euro, organizat de Colegiul Economic „Nicolae Kretzulescu” și Alianța Colegiilor Centenare, susținută de BCR și Asociația AXA EDU.

„Ideea acestui concurs a pornit de la pasiunile elevilor care se pot transforma în planuri viabile de afaceri. Elevii au oportunitatea de a-și exersa abilitățile într-un mediu practic și competitiv”, a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Georgeta Ghenea, coordonatoarea proiectului. 

Ne adresăm elevilor cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, din clasele IX-XII, de la toate liceele din București. Ei pot lucra individual sau în echipe de câte 2-3 elevi. 

Colaborarea în cadrul echipelor a fost un aspect esențial, contribuind la consolidarea abilităților de comunicare și la înțelegerea importanței muncii în echipă în procesul antreprenorial, precum și la dezvoltarea gândirii critice și a spiritului inovativ”, a spus Georgeta Ghenea.

Cum poți participa la competiția Young Business Minds

Echipele care vor prezenta cele mai inovatoare planuri de afacere vor fi recompensate cu premii în bani în valoare totală de peste 2.000 de euro, plus alte premii speciale. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc în data de 16 mai 2024 și se va desfășura în cadrul Colegiului Economic “N. Kretzulescu”.

Premiile acordate în cadrul concursului Young Business Minds:
Cătălin Lupoaie, BCR: În licee nu există curriculum de antreprenoriat și de aceea am decis să susținem inițiativa Young Business Minds

„Am început în urmă cu 5 ani două proiecte majore dedicate antreprenorilor la început de drum, un accelerator pentru start-up-uri de tehnologie și BCR Școala de Business, un program de educație financiară pentru pasionații de afaceri. Așa ne-am dat seama că este nevoie de proiecte de antreprenoriat în facultăți pentru a crea mai multe start-up-uri, dar, câteodată, în facultate e prea târziu, decizia de carieră este deja luată. 

Din păcate, în licee nu există curriculum de antreprenoriat și de aceea am decis să susținem inițiativa Young Business Minds, creată de Asociația Axa Edu și Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu”, a declarat Cătălin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR, pentru Edupedu.ro.

Profesoara Georgeta Ghenea: Suntem la a doua ediție și constatăm o creștere semnificativă a interesului elevilor pentru antreprenoriat, educație financiară, sustenabilitate și etică în business

„Ne aflăm deja la a doua ediție și constatăm o creștere semnificativă a interesului elevilor pentru antreprenoriat, educație financiară, sustenabilitate și etică în business. 

Totodată, observăm o prezență constantă a tinerilor pe rețelele de socializare ale concursului, elevii exprimându-și prin comentariile lăsate entuziasmul și dorința de afirmare și de participare cu propriile idei, dezvoltând spiritul de comunitate digitală și de însușire a valorilor și a misiunii acestui concurs de antreprenoriat.

Acest lucru ne aduce satisfacția că împreună cu BCR și Asociația Axa Edu reușim să facilităm elevilor accesul la un mediu profesionist de business, la expertiza specialiștilor, dar și a profesorilor și construim punți spre un viitor durabil, etic și competent al tinerilor”, a spus Georgeta Ghenea.

Foto: LifeLab by BCR

Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare. În cele două școli în care s-a implementat în anul școlar 2022-2023 proiectul-pilot LifeLab 50 de profesori și 1.200 de elevi au fost implicați, iar creșterea cunoștințelor financiare ale elevilor din ciclul gimnazial a crescut cu 19% și ale elevilor din ciclul liceal cu 15%, conform cercetărilor sociologice făcute.

Citește și:
VIDEO Psihologul Domnica Petrovai: E foarte important să îi învățăm pe copii de mici să fie confortabili cu banii și să aibă competențe în zona financiară pentru că asta are impact direct asupra autonomiei emoționale și asupra învățării
VIDEO Ciprian Fartușnic, cercetător în științele educației, către profesori: Nu există învățare de unul singur. De mine, ca profesor, depinde să mă uit la copiii pe care îi am și să gândesc o călătorie de învățare cu adevărat relevantă pentru ei
VIDEO Ionuț Stanimir, BCR: Vedem pentru prima dată, în cercetările de mentalitate pe care le facem, tineri care spun „prioritatea mea nu este să plec. Părinții mei, așa cum au fost, au dat totul pentru mine. Profesorii mei sunt oameni pe care îi admir foarte tare“
În educația financiară nu este vorba doar de bani, este vorba despre deciziile pe care le luăm, spune Adina Roșca, expert educațional / Cercetătorul Ciprian Fartuşnic: De foarte multe ori, centrarea pe competențe înseamnă să ne uităm mai atent la ce și cum învață fiecare copil
Exit mobile version