Crăciunul în cancelarie și importanța înțelegerii dintre profesori într-o școală: la liceul din Sinaia, personalul școlar face schimb de mici cadouri în fiecare zi până la vacanță

Profesorii CMC / Foto: Facebook.com

În fiecare an, de sărbători, profesorii și personalul administrativ din Colegiul “Mihail Cantacuzino” Sinaia fac zilnic un schimb de mici cadouri, în luna decembrie. Toți sunt “îngerași”, unii pentru ceilalți, în anonimat. Înțelegerea într-o cancelarie este foarte importantă, spun aceștia pentru EduPedu.ro, deoarece definește spiritul dintr-o școală.

Astfel, în luna sărbătorilor de iarnă, cadrele didactice dar și personalul auxiliar didactic și cel nedidactic din liceu devin “îngerași” și își oferă, zilnic, bilețele cu aprecieri și câte o surpriză dulce (ciocolată, mandarine, napolitane) într-un joc în care participă toți. Fiecare își face o documentare despre cel pe care l-a ales prin tragere la sorți și poate coopta alți profesori să ajute să îl cunoască mai bine pentru a-i lăsa cadouri personalizate.

În secret, colegii profesori au grijă de persoana respectivă până în săptămâna dinainte de vacanța de iarnă, când aceștia mai pregătesc, în holul cancelariei, o întâlnire de Crăciun – acolo cântă colinde împreună și își spun gândurile, în spirit de sărbătoare, față de colegi. “Anul acesta, însă, grija este (și) mai mare, date fiind condițiile impuse de pandemie, ca în orice spațiu”, menționează profesorii colegiului.

Este foarte important să existe apreciere, recunoaștere și înțelegere într-o cancelarie, spun aceștia, deoarece definesc mediul de lucru din școală.

Regulile jocului: “Nu știu cine a inventat Îngerașul secret, dar mi se pare mai tare decât Secret Santa. Pentru că e un joc de cunoaștere şi dăruire şi de apropiere. Cum se joacă:

“Îngerașul secret” la clasă “apropie mult colectivul”
Foto: prof. Alexandra Stroe

Alexandra Stroe, profesor de informatică și TIC la Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia, organizează același joc, de sărbători, în clasa la care este dirigintă. “Eu sunt îngerașul unei fete din cămin, îi trimit diverse și la cămin și în clasă, am aflat ce muzică îi place, ce seriale urmărește și țin cont“, spune aceasta; “E minunat cum apropie mult oamenii, colectivul“.

În acești doi ani cu pandemia de Covid-19, a găsit o alternativă la bilețelele scrise de mână pe care elevii ei le lăsau pe bănci pentru ceilalți: elevii de la 12B își notează gândurile pentru cei pe care îi au în grijă și în aplicația Padlet.

Vezi și:
24 iulie 2021: FOTO La Sinaia, din 11 elevi care au ales fizica la BAC 2021, 7 au luat nota maximă. Cum reușește Lăcrimioara Cojoianu să aducă știința aproape de copii: “Să înțeleagă că sunt părtași la tot ce se leagă în jurul lor și că noi, îndrumătorii, le suntem alături să înțeleagă fenomenele”
5 iunie 2021: Peste 170.000 de elevi au terminat pe 4 iunie liceul. Festivitatea de premiere a claselor a XII-a de la Sinaia
14 martie 2021: INTERVIU Sebastian Motzca, olimpic la sanie și medaliat la europenele de juniori în 2020, elev de liceu: Pentru mine, școala online a fost un avantaj / Practic un sport pentru care în România nu mai există o pârtie specială, din păcate
6 august 2020: Genoveva Cerchez, profesor de limba română: Dacă bacul ar însemna texte la prima vedere, orele de literatură s-ar putea elibera de această tiranie. Și atunci poate că profesorii s-ar concentra pe literatură, nu pe cerințele de bac
Temele de vacanță – plăcere sau calvar? Sfaturi de la Constanța Brăslașu, consilier școlar la Sinaia: Nu prin metode dure precum “du-te în camera ta și fă-ți temele!”, aceste metode nu mai funcționează / Fără comentarii negative la adresa profesorului pentru că demotivează copilul / Zece sfaturi practice
Exit mobile version