Peste 170.000 de elevi au terminat pe 4 iunie liceul. Festivitatea de premiere a claselor a XII-a de la Sinaia

2.164 de vizualizări
Foto: Irina Voicu / baza sportivă a Colegiului “Mihail Cantacuzino” Sinaia la festivitate
Ministrul Educației a anunțat recent că 152.000 de elevi de clasa a XII-a și 21.000 de elevi de clasa a XIII-a au încheiat pe 4 iunie cursurile anului școlar. La Sinaia, 114 absolvenți ai claselor de a XII-a ai Colegiului “Mihail Cantacuzino” au participat la festivitatea de premiere și la defilarea prin centrul orașului.

Înainte de a fi numiți pe podium, elevii de clasa a XII-a și-au auzit numele și au trecut printr-o poartă de metal la care au legat câte un lacăt, pentru a marca legătura de viitor cu școala. Au fost 60 de premianți, din care 12 cu premiul I, cu medii de 10.

După premierea și cuvintele de final de an școlar, cele patru clase au plecat spre centrul orașului Sinaia, împreună cu profesorii și colegii lor din clasele mai mici. Punctul final a fost fântâna din parcul “Dimitrie Ghica” pentru a sărbători drumul.

Foto: Primăria Sinaia

“Vă felicit, dragi părinți și dragi bunici pentru acești copii minunați pe care ni i-ați lăsat în mâini patru ani. (…) Felicitări, sunt mândră de voi și vă iubesc!”, le-a spus directorul Aurora Arieșan elevilor absolvenți.

Festivitatea de premiere a avut loc după ce, cu două zile înainte, cele patru clase au susținut cursuri festive în sălile de clasă, unde au celebrat alături de profesorii lor ultimele ore din viața de licean.

Foto: prof. Irina Voicu / baza sportivă a Colegiului “Mihail Cantacuzino” Sinaia la festivitate

Citește și:
Daniel Funeriu, Vasile Dîncu, Mihaela Nabăr și Dacian Dolean discută marți, 8 iunie, de la 16:50, despre reforma digitală în educație, îngrijorări sociologice, digitalizarea școlii de la sat și exemple de bune-practici din SUA
Calendarul concursului de directori 2021. Înscrierile încep pe 21 iunie, iar afișarea rezultatelor la proba scrisă are loc în aceeași zi cu testul
OFICIAL Bibliografia pentru concursul de directori și directori adjuncți de școli din 27 iulie 2021 conține capitole din trei cărți și mai multe acte normative

1 comment
  1. Chiar daca notele sunt mari, a scazut mult nivelul la acest liceu. Sa ne amintim cum era atmosfera cand director era domnul profesor Ghioca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții care vor să facă parte din Consiliul Agenției care evaluează programele universitare trebuie să declare pe propria răspundere că nu au condamnări penale / Reprezentanții patronatelor și sindicatului la ARACIS nu mai sunt nevoiți să declare învinuiri penale sau abateri de la norme etice – Metodologie

O declarație pe propria răspundere privind lipsa unor condamnări penale devine obligatorie, la dosar, pentru studenții care vor să devină membri în Consiliul agenției responsabile cu asigurarea calității în universități,…
Vezi articolul
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Fondurile alocate pentru grădinițe sunt mai mici decât cele din 2019, conform proiectului de buget 2021, avertizează World Vision România: „Aici se pun bazele educației, alocarea pentru învățământul preșcolar şi primar trebuie substanțial crescută”

Majorarea bugetului alocat educației este solicitată de Fundația World Vision România, care avertizează asupra pericolului pe care fondurile insuficiente alocate acestui domeniu în 2021 îl prezintă asupra elevilor din România,…
Vezi articolul

Diana Cătălina Popa, profesoară de română la Colegiul „Alecsandri” din Galați, după rezultatele de la simulare: E greu ca în clasa a VIII-a să reușim dintr-o dată să scriem corect și coerent în măsura în care nu am reușit ani întregi, iar principalul motiv este acela că nu citim

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024 indică faptul că elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică, de coerență și de exprimare, reiese din analiza făcută de trei profesori de…
Vezi articolul