OFICIAL Bibliografia pentru concursul de directori și directori adjuncți de școli din 27 iulie 2021 conține capitole din trei cărți și mai multe acte normative

25.590 de vizualizări
Foto: © Studiomay | Dreamstime.com
Câteva capitole din trei cărți despre management și despre învățare, plus Legea Educației, Statutul elevului, Regulamentul de organizare și funcționare a școlilor – ROFUIP, acestea sunt elementele din bibliografia de concurs pentru examenul național de directori de școli din 27 iulie 2021, potrivit documentului publicat în consultare publică de Ministerul Educației.

Prima carte din Bibliografie este Bush, T. (2015) „Leadership și management educațional. Teorii și practici actuale”, de la Editura Polirom. Din această carte candidații la concursul de directori de școli trebuie să citească capitolele 1, 2, 3, 4, 8.

Următoarea carte este Hattie, J. (2014). „Învățarea vizibilă”, de la Editura Trei – doar capitolul 9.

A treia carte din bibliografie este Senge, P. (Coord). 2016. „Şcoli care învaţă. A cincea disciplină aplicată în educaţie”, tot de la Editura Trei, capitolele VIII.1, IX, XII, XIII.1

Următoarele elemente sunt:

Legea educației naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare – Titlurile I, II, IV (Capitolul I), V, VI, VII.

Statutul elevului aprobat prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4742/2016.

ROFUIP – regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin ordinul de ministru nr. 5.447/31.08.2020. 

Raport privind starea învățământului preuniversitar din România 2019-2020, partea I.

Repere pentru proiectarea și actualizarea curriculumului național – Partea 1: Capitolele 2, 4   Partea a 2-a: Capitolele 6, 7, 10.

Foto: © Studiomay | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Nu știu de ce este menajat intruna de presă, dar acest Ministru al Educației mai mult încurcă borcanele în sistem…. Un Abramburel la puterea a 10 a… Tot ce propune iese prost. Orele remediale – neplătite în continuare… Deja, oamenii se pregătesc de procese pentru recuperarea banilor pentru care au prestat atâtea luni, din timpul și pe banii lor (aceste ore s-au făcut, uneori, și sâmbăta!)…. Mai bine s-ar închide în casă, o vreme, cu jaluzelele trase….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like