Cum va deschide Clujul școlile – Emil Boc: Avem rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru școli. Poate autoritățile vor lăsa decizia la nivel local

Emil Boc / Foto: Facebook Emil Boc

Primarul din Cluj-Napoca speră ca guvernul să lase comunităților locale decizia privind modul în care vor redeschide școlile, din 14 septembrie 2020. Cu o lună înainte ca profesorii să fie chemați să pregătească deschiderea școlilor, Emil Boc a anunțat că “avem o rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, din care 12.7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru achiziționarea de camere video, căști, laptopuri”, transmite publicația Actual de Cluj.

Deși primăria ia în calcul prezența fizică în școli a elevilor din învățământul primar (clasele pregătitoare – a IV-a), investiția în online îi vizează mai ales pe elevii de gimnaziu și liceu, “ca să fim pregătiți și pentru varianta hibridă”.

“Învățământul digital oricum nu mai poate fi oprit. Luăm acum măsura pentru a fi pregătiți, indiferent de situație”, a declarat Emil Boc.

Primarul de Cluj-Napoca i-a avertizat pe directorii care nu se mobilizează pentru cel mai așteptat început de an școlar din istoria recentă că le va cere demisia public.

În ceea ce privește scenariile pe care edilul din Cluj-Napoca le ia în considerare, pentru deschiderea școlilor din municipiu după ce majoritatea copiilor nu au mai călcat în școli și grădinițe din 11 martie 2020 (deci după o absență record de 6 luni de la școală), Emil Boc a declarat următoarele, potrivit publicației Actual de Cluj:

 

Exit mobile version