Cum va deschide Clujul școlile – Emil Boc: Avem rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru școli. Poate autoritățile vor lăsa decizia la nivel local

4.958 de vizualizări
Emil Boc / Foto: Facebook Emil Boc
Primarul din Cluj-Napoca speră ca guvernul să lase comunităților locale decizia privind modul în care vor redeschide școlile, din 14 septembrie 2020. Cu o lună înainte ca profesorii să fie chemați să pregătească deschiderea școlilor, Emil Boc a anunțat că “avem o rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, din care 12.7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru achiziționarea de camere video, căști, laptopuri”, transmite publicația Actual de Cluj.

Deși primăria ia în calcul prezența fizică în școli a elevilor din învățământul primar (clasele pregătitoare – a IV-a), investiția în online îi vizează mai ales pe elevii de gimnaziu și liceu, “ca să fim pregătiți și pentru varianta hibridă”.

“Învățământul digital oricum nu mai poate fi oprit. Luăm acum măsura pentru a fi pregătiți, indiferent de situație”, a declarat Emil Boc.

Primarul de Cluj-Napoca i-a avertizat pe directorii care nu se mobilizează pentru cel mai așteptat început de an școlar din istoria recentă că le va cere demisia public.

În ceea ce privește scenariile pe care edilul din Cluj-Napoca le ia în considerare, pentru deschiderea școlilor din municipiu după ce majoritatea copiilor nu au mai călcat în școli și grădinițe din 11 martie 2020 (deci după o absență record de 6 luni de la școală), Emil Boc a declarat următoarele, potrivit publicației Actual de Cluj:

  • Lucrăm la un scenariu cât mai aproape de varianta reală, dar depinde de ce se va întâmpla până în 15 septembrie.
  • Poate autoritățile naționale vor lăsa ca decizia să fie luată la nivel local.
  • Aș vrea cât mai mulți copii care să meargă la școală. Există și varianta ca cei din clasele 0-IV să meargă la școală, iar cei mari on-line, deci sistem hibrid.
  • Avem o rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, din care 12.7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru achiziționarea de camere video, căști, laptopuri. Ca să fim pregătiți și pentru varianta hibridă.
  • Aceste investiții în învățământul digital trebuie oricum făcute.
  • Directorilor care nu respectă aceste cerințe le voi cere public demisia. Clujenii fac eforturi ca școlile să primească acești bani și nu accept indolență. Tot ce au cerut directorii, noi le-am dat cu rectificare de buget.
  • Învățământul digital oricum nu mai poate fi oprit. Luăm acum măsura pentru a fi pregătiți, indiferent de situație

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor: „Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie”

Mai sunt doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, iar elevii, profesorii și părinții „se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu știe în ce condiții se…
Vezi articolul

Monica Anisie: Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări. Ministerul Sănătății a propus închiderea școlilor când rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori

Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări, a declarat Monica Anisie la B1 TV. “Nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului…
Vezi articolul

Evaluare județeană la clasa a IV-a în Cluj: Povestea unei testări organizate pentru a atenua șocul adaptării copiilor la clasa a V-a, cu predare în comun învățător-profesor

Elevii de clasa a IV-a din Cluj încep mâine o evaluare județeană la Limba română, Matematică și Limba maternă. Este al doilea an în care inspectoratul școlar județean organizează această…
Vezi articolul