Cum vor susține elevii examenele de limbă străină sau probele suplimentare pentru admiterea la liceu 2020? Secretar de stat: Poate testele de limbi străine pot fi date tot online. Sunt mai multe variante

FOTO: edu.ro

“Sunt multe licee la care admiterea presupune și un test preliminar: de exemplu, la liceele pedagogice, liceele bilingve, liceele vocaționale în general. În momentul acesta, chiar lucrăm la metodologie, astfel încât să poată da copiii aceste teste. Poate testele de limbi străine pot fi date tot online. E doar o idee. Sunt mai multe variante, vă vom comunica în cel mai scurt timp soluția pe care o va lua Ministerul”, a declarat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, la Magic FM.

Întrebată ulterior cum se asigură că cel care scrie răspunsul este chiar elevul, și nu părintele, secretarul de stat din Ministerul Educației a susținut că “va merge un profesor acolo, lui i se vor crea condiții ca să își redacteze lucrarea“.

Copii vor sta 3 ore cu masca pe față, în examenul de Bacalaureat?

Întrebată, la Magic FM, dacă liceenii vor sta 3 ore cu măștile pe față în timpul examenului de BAC 2020, Luminița Barcari a declarat: “Nu știu cum va evalua situația epidemiologică, eu sper să se mai relaxeze puțin, să scadă numărul de cazuri și dacă vor fi mult mai puțini în clasă și în condiții de maximă igienă, poate nu va mai fi nevoie să stea cu masca pe figură”.

În funcție de cum evoluează această situație epidemiologică, poate va fi nevoie doar pe timpul deplasării de acasă la școală [să poarte elevii masca – N.Red.]. Dar totul la momentul potrivit“, a continuat oficialul.

Ce se întâmpla cu copiii care suferă diferite afecțiuni și nu pot veni la examen?
V-ați gândit să echivalați Evaluarea Națională cu mediile obținute de elevi în clasele V-VIII?
Citește și:

 

 

Exit mobile version