DOCUMENT Măsurile care se vor lua în școli după încheierea situației de urgență. Responsabilitatea trimiterii elevilor din anii terminali la școală, pasată părinților

17.681 de vizualizări
Un set de „măsuri cu privire la reluarea activității în sistemul de educație după încetarea stării de urgență” a fost trimis către toate școlile de către Ministerul Educației. În documentul obținut de Edupedu.ro, ”Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect. Participarea acestora este opțională”, prevede un document oficial al Ministerului Educației, obinut de Edupedu.ro, pe care instituția l-a trimis către toate școlile din țară.

Documentul avizat de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Rodica Barcari, enumeră măsurile luate de școli la revenirea la cursuri a elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

”Revenirea în unitățile de învățământ se va realiza doar pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, anii de final de școală profesională și școală postliceală, în condiții de siguranță.
Începând cu data de 2 iunie pentru o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, anul III de profesională și postliceală vor face pregătire pentru examenele de finalizare de ciclu, începând cu data de 2 iunie, cu respectarea tuturor normelor de siguranță:

  • maximum 10 elevi în sala de clasă
  • cu mască și mănuși
  • școlile dotate cu dezinfectant
  • igienizarea după activitățile fiecarei grupe.

Se vor realiza numai cursuri de pregătire pentru examen după un orar stabilit de către unitatea de învățământ.

Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect participarea acestora este opțională. Unitatea de învățământ poate organiza și sesiuni de pregătire în sistem online”, se arată în adresa trimisă în teritoriu.

Elevii care nu au internet sau calculator, sau cărora nu le predau profesorii, inspectoratele le vor trimite săptămânal teme și fișe de lucru pe hârtie

”Pentru elevii sau cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ, inspectoratele școlare vor oferii sprijin profesorilor pentru a transmite elevilor anumite sarcini de lucru și resurse educaționale ghiduri, fișă de lucru cel puțin odată pe săptămână cu implicarea autorităților județene și locale”, prevede documentul ministerial.

Deascarcă de aici documentul oficial

FOTO: captura document


6 comments
  1. Cum puteti afirma ca profesorii stau degeaba de 50 de zile? Nu se plange nimeni de ce se va intampla in iunie. Ca nici pana acum nu s-a plans nimeni. Stiti cum este sa intri intr-o clasa in care jumatate dintre ei tusesc si, cu toate astea, parintii ii trimit la scoala? Stiti ca si noi putem fi vulnerabili si putem sa ne imbolnavim, chiar de la elevii nostri? Credeti ca, atunci cand este sezonul gripelor sau a altor boli transmisibile, ne doteaza cineva cu materiale de protectie? Stiti de cate ori am chemat asistenta in clasa pentru ca elevii nu simteau bine? Stiti de cate ori am apelat parintii copiilor care se simteau rau, sa vina sa ii ia acasa? Credeti ca noi am dorit sa stam acasa? Invatamantul este pentru elevi, nu pentru parintii. Eu fac lectii pentru elevii mei, nu pentru parintii lor. Presupun ca parintii au depasit aceasta etapa din viata.

  2. Cum vor purta copiii masti si manusi, la 30 grade Celsius? Cum veti aproviziona tot ce este necesar pentru 300.000 de copii? Daca un copil va fi infectat cu coronavirus, cum va sustine examenul?

  3. Doamne,profesorii nu fac nimic de 50 zile ,invatamantul on line fiind doar pentru parinti si elevi,iar ei au inceput sa se planga pentru ce se va intampla in iune.Mi e lehamite de lenesii astia,cei din sistemul sanitar,politie,armata ce pot sa mai zica ,daca voi sunteti victime.Propunere stati acasa ,salarii de 5000 euro cel putin.

  4. Pentru elevi, e optional, in functie de riscurile fiecaruia. Dar profesorii aflati in grupe de risc sau cu membri de familie in aceasta situatie merg oricum si cum le-o fi norocul, nu?

    1. Ca de obicei, elevii și părintii lor au numai drepturi, iar profesorii au numai obligatii.
      Dacă crapă un profesor imediat este înlocuit cu un suplinitor.
      Dacă crapă un bătrân din familia unui profesor, nu pasa nimănui.
      Asa ca, da, suntem în voia soartei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din București, după amenda pentru cantină: Întreg aparatul administrativ al Universității servește zi de zi masa la cantină, inclusiv dl rector și prorectorii

Sănătatea studenților și a profesorilor care mănâncă la cantina Universității din București nu este pusă în pericol, anunță purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ superior. Într-un răspuns la solicitarea…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Peste 120 de profesori din 5 licee tehnologice din Gorj, acuzați de inspectorul general, care vrea să comaseze școlile în 2 unități, că “stau degeaba, pe Facebook”, în cancelarii în timpul orelor și că nu le pun absențe elevilor „ca să-și primească salariile” / Directorul uneia dintre școli neagă acuzațiile

Cele 5 licee tehnologice intrate în vizorul inspectoarei generale școlare Elena-Dana Constantinescu sunt din Târgu Jiu. Aproape jumătate dintre cei 123 de profesori acuzați că „stau degeaba în cancelarie”, în…
Vezi articolul

Elevii din Teleorman denunță reguli absurde în anumite licee: La băieți, “nu se admit perciuni lungi, cercei”, “tunsori extravagante”, tricouri cu desene discriminatorii, iar la fete – interzis cu “blugi decupați” sau cu pantaloni cu talie joasă

Interzis liceenilor să se prezinte la școală cu “tunsori extravagante”, “părul lung neîngrijit, neprins la spate”, tricouri cu “înscrisuri/mesaje/desene discriminatorii, perciuni lungi, “blugi decupați”, pantaloni cu talie joasă – sau…
Vezi articolul