DOCUMENT Măsurile care se vor lua în școli după încheierea situației de urgență. Responsabilitatea trimiterii elevilor din anii terminali la școală, pasată părinților

Un set de „măsuri cu privire la reluarea activității în sistemul de educație după încetarea stării de urgență” a fost trimis către toate școlile de către Ministerul Educației. În documentul obținut de Edupedu.ro, ”Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect. Participarea acestora este opțională”, prevede un document oficial al Ministerului Educației, obinut de Edupedu.ro, pe care instituția l-a trimis către toate școlile din țară.

Documentul avizat de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Rodica Barcari, enumeră măsurile luate de școli la revenirea la cursuri a elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

”Revenirea în unitățile de învățământ se va realiza doar pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, anii de final de școală profesională și școală postliceală, în condiții de siguranță.
Începând cu data de 2 iunie pentru o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, anul III de profesională și postliceală vor face pregătire pentru examenele de finalizare de ciclu, începând cu data de 2 iunie, cu respectarea tuturor normelor de siguranță:

  • maximum 10 elevi în sala de clasă
  • cu mască și mănuși
  • școlile dotate cu dezinfectant
  • igienizarea după activitățile fiecarei grupe.

Se vor realiza numai cursuri de pregătire pentru examen după un orar stabilit de către unitatea de învățământ.

Părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor la activitățile desfășurate în școală și vor decide asupra acestui aspect participarea acestora este opțională. Unitatea de învățământ poate organiza și sesiuni de pregătire în sistem online”, se arată în adresa trimisă în teritoriu.

Elevii care nu au internet sau calculator, sau cărora nu le predau profesorii, inspectoratele le vor trimite săptămânal teme și fișe de lucru pe hârtie

”Pentru elevii sau cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ, inspectoratele școlare vor oferii sprijin profesorilor pentru a transmite elevilor anumite sarcini de lucru și resurse educaționale ghiduri, fișă de lucru cel puțin odată pe săptămână cu implicarea autorităților județene și locale”, prevede documentul ministerial.

Deascarcă de aici documentul oficial

FOTO: captura document

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
  1. Cum puteti afirma ca profesorii stau degeaba de 50 de zile? Nu se plange nimeni de ce se va intampla in iunie. Ca nici pana acum nu s-a plans nimeni. Stiti cum este sa intri intr-o clasa in care jumatate dintre ei tusesc si, cu toate astea, parintii ii trimit la scoala? Stiti ca si noi putem fi vulnerabili si putem sa ne imbolnavim, chiar de la elevii nostri? Credeti ca, atunci cand este sezonul gripelor sau a altor boli transmisibile, ne doteaza cineva cu materiale de protectie? Stiti de cate ori am chemat asistenta in clasa pentru ca elevii nu simteau bine? Stiti de cate ori am apelat parintii copiilor care se simteau rau, sa vina sa ii ia acasa? Credeti ca noi am dorit sa stam acasa? Invatamantul este pentru elevi, nu pentru parintii. Eu fac lectii pentru elevii mei, nu pentru parintii lor. Presupun ca parintii au depasit aceasta etapa din viata.

  2. Cum vor purta copiii masti si manusi, la 30 grade Celsius? Cum veti aproviziona tot ce este necesar pentru 300.000 de copii? Daca un copil va fi infectat cu coronavirus, cum va sustine examenul?

  3. Doamne,profesorii nu fac nimic de 50 zile ,invatamantul on line fiind doar pentru parinti si elevi,iar ei au inceput sa se planga pentru ce se va intampla in iune.Mi e lehamite de lenesii astia,cei din sistemul sanitar,politie,armata ce pot sa mai zica ,daca voi sunteti victime.Propunere stati acasa ,salarii de 5000 euro cel putin.

  4. Pentru elevi, e optional, in functie de riscurile fiecaruia. Dar profesorii aflati in grupe de risc sau cu membri de familie in aceasta situatie merg oricum si cum le-o fi norocul, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Andronescu 2009-2019. Când a desființat Școlile de Arte și Meserii: “liceele tehnologice sunt mai bine pregătite”. Când a văzut rezultatele la BAC 2019: “îi trimitem să învețe o meserie, pentru că nu ne naștem egali”

Anul acesta “îi trimitem pe cei care poate au mai puține abilități teoretice spre a învăța o meserie”, susține ministrul Educației despre absolvenții clasei a VIII-a care acum susțin Admiterea…
Vezi articolul

BAC 2020 – Ministerul Educației face damage control, după ce a scos obligativitatea corectării încrucișate din Ordinul cu regulile de Bacalaureat: evaluarea încrucișată între județe a lucrărilor nu este exclusă

Ministerul Educației condus interimar de Daniel Breaz acuză că în spațiul public au apărut “dezinformări” cu privire la evaluarea lucrărilor de la Bacalaureat 2020, după ce ministrul a scos cu…
Vezi articolul

Sindicatele FSLI reacţionează la declaraţiile lui Mircea Miclea: Să spui că membrii de sindicat sunt mediocri este cea mai mare jignire. Să îşi ceară scuze public

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reacţionează la declarațiile făcute de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea. Acesta a spus că “s-a opus schimbării (n.red. din Învăţământ) partea mediocră și submediocră…
Vezi articolul