Deschiderea școlilor și grădinițelor se face indiferent de incidența la nivel de localitate, când cel puțin 60% din angajații școlii sunt vaccinați. Cîmpeanu: Singurul criteriu care se adaugă ordinului comun e rata de vaccinare din școală

Foto: Max Fischer - Pexels.com

Luni se deschid fizic școlile și grădinițele de stat și private cu cel puțin 60% dintre angajați vaccinați, fără să mai conteze rata de infectare din localitate. Ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că rata de infectare din localitate nu este luată în calcul încă de la 1 octombrie.

„Singurul criteriu care se adaugă în ordinul comun Educație-Sănătate este rata de vaccinare în școală. Decuplarea funcționării școlilor de rata de incidență din localitate s-a făcut la 1 octombrie, prin ordinul comun 5338/1 oct. 2021″, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

În total, 54% din școli aveau săptămâna trecută, vineri, 29 octombrie, o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului, a mai precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, și Edupedu.ro a solicitat tuturor inspectoratelor școlare din țară datele privind vaccinarea în rândul personalului angajat în școli, iar informațiile primite până acum le puteți accesa aici – LISTE Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din 18 județe și din București.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10:00, la sediul ministerului Educației”. Regula este valabilă și pentru grădinițe de stat și cele private, mai multe detalii aici.

Exit mobile version