Deschiderea școlilor și grădinițelor se face indiferent de incidența la nivel de localitate, când cel puțin 60% din angajații școlii sunt vaccinați. Cîmpeanu: Singurul criteriu care se adaugă ordinului comun e rata de vaccinare din școală

13.967 de vizualizări
Foto: Max Fischer – Pexels.com
Luni se deschid fizic școlile și grădinițele de stat și private cu cel puțin 60% dintre angajați vaccinați, fără să mai conteze rata de infectare din localitate. Ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că rata de infectare din localitate nu este luată în calcul încă de la 1 octombrie.

„Singurul criteriu care se adaugă în ordinul comun Educație-Sănătate este rata de vaccinare în școală. Decuplarea funcționării școlilor de rata de incidență din localitate s-a făcut la 1 octombrie, prin ordinul comun 5338/1 oct. 2021″, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

În total, 54% din școli aveau săptămâna trecută, vineri, 29 octombrie, o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului, a mai precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

  • În prezent, ministerul centralizează date la zi de la fiecare inspectorat școlar în parte pentru a avea o situație actualizată până luni.

De asemenea, și Edupedu.ro a solicitat tuturor inspectoratelor școlare din țară datele privind vaccinarea în rândul personalului angajat în școli, iar informațiile primite până acum le puteți accesa aici – LISTE Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din 18 județe și din București.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10:00, la sediul ministerului Educației”. Regula este valabilă și pentru grădinițe de stat și cele private, mai multe detalii aici.


8 comments
  1. Deci, sa fie 50% rata de infectare și nu contează ..tot ce contează evsa fie profii vaccinați (nu contează dacă e bolnav, a se vedea…vaccinul contează)

  2. Niște ingrati și Cîmpeanu și Iohhanis, vaccinatul poate îmbolnăvi pe cel de lângă el, sunteți slabi pregătiți și habar aveți sa luați decizii ptr protejarea copiilor și a cadrelor didactice. Rușine sa va fie, demisia Iohhanis și Cîmpeanu

  3. În viziunea lor de specialiști infectionisti și epidemiologi, Câmpeanu și Iohannis asuma ca singura direcție de infectare este dinspre personalul didactic și nedidactic către copii. Nu poți aplica ideea de imunitate de grup unei scoli în condițiile în care rata de infectare în comunitate e de 12 sau 14 la mie.

  4. De ce ne condamnati pe toti? De ce ne-am mai vaccinat? Daca e vorba ca oricum nu conteaza nici nu mai continuam cu vaccinarea. Ce folos cand tu bagi in online ” en gros si en detail” pe toata lumea? Cine nu s-a vaccinat sa predea online de pe propriile resurse. Dat chiar sunteti nesimtiti. Sindicatels, unde sunteti? Nu vrem online. Suntem vaccinati. Nu ne bagati pe toti in aceeasi oala, nu e corect! De asta nu merge nimic in tara asta decat prin constrangere. Pentru ca incurajati prostia si condamnati oamenii responsabili.

  5. De la început și până la sfârșit, iresponsabilitate și indecizie. Ce facem cu ceilalți participanți la actul educațional? Cum sa nu se țină cont de rata de vaccinare din localitatea respectivă? Personal calificat sa aplice testele corect, in timp util, astfel încât să existe o fluiditate și nu cozi si înghesuială la ușa instituțiilor educaționale, exista? Ce faceți în cazul în care, in urma deschiderii școlilor avem cresteri masive la îmbolnăviri? Ce faceți cu copii sub 12 ani, îi lasă ministerul educației să facă forma de COVID? Rusine sa va fie ! Un ministru sinistru, demisia, dacă mai aveți pic de onoare.

  6. Stați liniștiți, Iohannis și Câmpeanu, ne vor duce și lua de la școală copii în condiții de maximă siguranță, nu există posibilitatea să se îmbolnăvească în alte locuri, decât la școală. Singurii capabili din acest univers, capabili să îmbolnăvească copii sunt profesorii. Felicitări! Genii, ce să zic.

  7. Ăsta e criminal, ce legătură are vaccinarea cu infectarea, vaccinații pot infecta copii și invers, nu vede că sunt 33 de copii la ATI, părinții acestor copii să-i facă plângere penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Răspândirea tulpinii indiene în școlile din Marea Britanie, păstrată sub tăcere de Guvernul Johnson pentru a putea elimina obligativitatea măștilor pentru elevii de gimnaziu, la jumătatea lunii mai – susține Observer

Guvernul Johnson ar fi blocat publicarea datelor referitoare la răspândirea tulpinii indiene în școli, pentru a putea elimina obligativitatea măștilor pentru elevii de gimnaziu, la jumătatea lunii mai, susține publicația…
Vezi articolul

Școlile se închid din nou primele, iar învățământul românesc, nepregătit pentru trecerea în online, este “în colaps” – World Vision România / Organizația avertizează: Vacanța de 2 săptămâni “nu poate fi recuperată”

“Vacanța aceasta de două săptămâni cu posibilitate extrem de mare de prelungire nu poate fi recuperată, așa cum nu pot fi recuperate pierderile de materie din martie 2020 până acum”,…
Vezi articolul

E nevoie de o lege unică a salarizării “care să nu fie ciuruită a doua zi după ce a fost publicată în Monitorul Oficial”, așa cum s-a întâmplat cu măsurile care au dus la actuala grevă din educație – președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Președintele Consilului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Astalos, a declarat, luni, că important ar fi să avem o lege unică de salarizare coerentă şi care să nu fie ciuruită a…
Vezi articolul