VIDEO Iohannis: La sfârșitul acestei săptămâni, vacanța nu va fi prelungită / Gradul de vaccinare al personalului școlii, condiție pentru întoarcerea cu prezență fizică

14.333 de vizualizări
Klaus Iohannis / Foto: Captură presidency.ro
Vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat, a atras atenția președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută joi seara, la Cotroceni.

Mai jos, declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind școlile, la Cotroceni, joi, 4 noiembrie:

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta, iar mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

Pe 5 noiembrie, vineri, autoritățile vor anunța cum revin elevii la cursuri de luni, 8 noiembrie, după două săptămâni de „vacanță” forțată pentru liceeni și cei din gimnaziu și o săptămână pentru grădinițe și ciclul primar.

Anunțul, lăsat pentru ultima zi, a fost precedat de o serie de documente și declarații care arată care sunt planurile autorităților, pe care le puteți citi aici.


10 comments
  1. Președintele e dus,Campeanu e dus,sistemul de învățământ din tara e dus,educatia din tara e dusa,Romania e dusa si ea cu aceste specimene in parlament.Cum sa elimini pragul de infectare si sa spui ca domne,60% din angajații scolii trebuie sa fie vaccinați ca scoala sa se desfășoare fizic!Si restul (adica copiii)se pot infecta liniștiti ca nu se inchid scolile ca nu mai exista un prag,pentru ca rata de vaccinare nu este un prag deoarece te poti imbolnavi cu vaccin cu tot.Este doar un mod de a obliga scolile sa funcționeze normal intr o pandemie in care te infectezi si reinfectezi.E foarte ciudat ca se permit asemenea mizerii.

  2. Cu ce vă ajută inconstientilor vaccinarea profesorilor? Sunt județe cu incidență foarte mare la covid și cu 90%profesori vaccinați! Cum protejați măi voi copiii?

  3. Ce vină are copilul meu că procentul de vaccinare al grădiniței este 38, 7%? Cu cine să îmi las copilul acasă, dacă amândoi suntem profesori și vom face școala în format fizic? Gândește cineva dincolo de procente?

  4. Ce vină are copilul meu că procentul de vaccinare al grădiniței este 38, 7%? Cu cine să îmi las copilul acasă, dacă amândoi suntem profesori și vom face școala în format fizic? Gândește cineva dincolo de procente?

  5. Ma bucur ca de teste nu se mai pomeneste nimic. Si cei vacinati pot face si da covid, prin urmare o luam de la capat.
    De gradinite ce sa mai zici. Acolo nu se poarta masca, chiar daca conform Ministerului Sanatatii cei peste 5 ani au obligativitatea de a purta masca in spatii inchise.
    Suntem pe cont propriu.

  6. Te pomini ca scoli din localitati cu 1-2 la mie nu vor fi lasate fizic ca au rata de vaccinare mai mica. Eu stiu scoli in care nu sunt unii vaccinati dar au certificat verde sau au interdictie la vaccin de la o boala grea. Pe ei nu i punem la calcul? Ii punem doar la inttrarea la malluri? Incredibil….Deci in mall se poate cu certificat verde cu toate 3 optiunile, la scoala nu. Poate ca ii lasa pe aia din bucuresti cu 12 la mie ca sunt vaccinati in unele scoli. As rade dar imi vine sa plang.

  7. A ieșit ca să nu spună nimic.
    Iar se anunță oficial doar înainte de weekend, e haos total.

    România (re)educată!

  8. Omul e dus. Vom reporni valul infectarilor. Nu e deloc mare diferenta intre rata de vaccinare a personalului scolilor din prezent si rata de acum 1 luna.

    Daca tin neaparat sa puna conditia asta, atunci trebuie luata in calcul rata de vaccinare a TUTUROR celor implicati in procesul de invatamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raluca Turcan solicită respingerea oricărei forme de propagandă electorală în unitățile de învățământ, cu o zi înaintea dezbaterii lui Iohannis de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, solicită inspectorilor școli și directorilor unităților de învățământ respingerea oricărei forme de propagandă electorală în acestea, cu o zi înaintea dezbaterii care va fi organizată…
Vezi articolul

Definitivat 2024. Subiectele și baremele pentru educatori – profesori învățământ preșcolar au fost publicate / Eseu despre valențele educative ale unei poezii despre natură și viețuitoare – subiect de examen

Subiectele și baremele de la Definitivat 2024 pentru profesorii educatori au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului durat 4 ore, între orele 9 și 13.…
Vezi articolul

INTERVIU Istoricul Metin Omer, despre situația din Israel: Față de Yom Kippur 1973, Hamas nu a făcut nicio deosebire între civili și militari / Există o tradiție ca societatea palestiniană să susțină organizațiile care au reușite împotriva Israelului / Gaza nu poate fi controlată de Israel pe termen lung din cauza demografiei

Cum a luat naștere statul israelian modern? De ce nu s-a putut înființa un stat independent palestinian? Ce este organizația Hamas și cum este ea văzută de către societatea palestiniană?…
Vezi articolul

Rebusuri matematice, probleme practice și activități de literație, printre recomandările ISMB pe care profesorii de matematică să le aplice la clasele a VIII-a până la Evaluarea Națională 2024 / Rezultatele simulării, pe sectoare

Elevii de clasa a VIII-a ar trebui să-și dezvolte capacitatea de a înțelege o cerințele prin activități de literație sau să rezolve rebusuri matematice “pentru a facilita fixarea definițiilor”, recomandă…
Vezi articolul