VIDEO Iohannis: La sfârșitul acestei săptămâni, vacanța nu va fi prelungită / Gradul de vaccinare al personalului școlii, condiție pentru întoarcerea cu prezență fizică

14.328 de vizualizări
Klaus Iohannis / Foto: Captură presidency.ro
Vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat, a atras atenția președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută joi seara, la Cotroceni.

Mai jos, declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind școlile, la Cotroceni, joi, 4 noiembrie:

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta, iar mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”

Pe 5 noiembrie, vineri, autoritățile vor anunța cum revin elevii la cursuri de luni, 8 noiembrie, după două săptămâni de „vacanță” forțată pentru liceeni și cei din gimnaziu și o săptămână pentru grădinițe și ciclul primar.

Anunțul, lăsat pentru ultima zi, a fost precedat de o serie de documente și declarații care arată care sunt planurile autorităților, pe care le puteți citi aici.


10 comments
 1. Președintele e dus,Campeanu e dus,sistemul de învățământ din tara e dus,educatia din tara e dusa,Romania e dusa si ea cu aceste specimene in parlament.Cum sa elimini pragul de infectare si sa spui ca domne,60% din angajații scolii trebuie sa fie vaccinați ca scoala sa se desfășoare fizic!Si restul (adica copiii)se pot infecta liniștiti ca nu se inchid scolile ca nu mai exista un prag,pentru ca rata de vaccinare nu este un prag deoarece te poti imbolnavi cu vaccin cu tot.Este doar un mod de a obliga scolile sa funcționeze normal intr o pandemie in care te infectezi si reinfectezi.E foarte ciudat ca se permit asemenea mizerii.

 2. Cu ce vă ajută inconstientilor vaccinarea profesorilor? Sunt județe cu incidență foarte mare la covid și cu 90%profesori vaccinați! Cum protejați măi voi copiii?

 3. Ce vină are copilul meu că procentul de vaccinare al grădiniței este 38, 7%? Cu cine să îmi las copilul acasă, dacă amândoi suntem profesori și vom face școala în format fizic? Gândește cineva dincolo de procente?

 4. Ce vină are copilul meu că procentul de vaccinare al grădiniței este 38, 7%? Cu cine să îmi las copilul acasă, dacă amândoi suntem profesori și vom face școala în format fizic? Gândește cineva dincolo de procente?

 5. Ma bucur ca de teste nu se mai pomeneste nimic. Si cei vacinati pot face si da covid, prin urmare o luam de la capat.
  De gradinite ce sa mai zici. Acolo nu se poarta masca, chiar daca conform Ministerului Sanatatii cei peste 5 ani au obligativitatea de a purta masca in spatii inchise.
  Suntem pe cont propriu.

 6. Te pomini ca scoli din localitati cu 1-2 la mie nu vor fi lasate fizic ca au rata de vaccinare mai mica. Eu stiu scoli in care nu sunt unii vaccinati dar au certificat verde sau au interdictie la vaccin de la o boala grea. Pe ei nu i punem la calcul? Ii punem doar la inttrarea la malluri? Incredibil….Deci in mall se poate cu certificat verde cu toate 3 optiunile, la scoala nu. Poate ca ii lasa pe aia din bucuresti cu 12 la mie ca sunt vaccinati in unele scoli. As rade dar imi vine sa plang.

 7. A ieșit ca să nu spună nimic.
  Iar se anunță oficial doar înainte de weekend, e haos total.

  România (re)educată!

 8. Omul e dus. Vom reporni valul infectarilor. Nu e deloc mare diferenta intre rata de vaccinare a personalului scolilor din prezent si rata de acum 1 luna.

  Daca tin neaparat sa puna conditia asta, atunci trebuie luata in calcul rata de vaccinare a TUTUROR celor implicati in procesul de invatamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel comun al organizațiilor studențești, ale elevilor și de tineret, în timpul epidemiei COVID-19: Tinerii să rămână la domiciliu și în contact cu reprezentanții instituțiilor de învățământ

Apel comun al Consiliului Național al Elevilor, Alianței Organizațiilor Studențești și Consiliului Tineretului, către tineri, pentru a trata “cu responsabilitate problema epidemiei de SARS-CoV-2 (coronavirus)”. “Îi sfătuim pe tineri să…
Vezi articolul

Directoarea Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, susține că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics / Replica vine după răspunsul oficial al LSE că nu a urmat sau absolvit prestigioasa instituție britanică, așa cum afirmase în Parlament

Directoarea Institului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a trimis Edupedu.ro trei documente pe care apare numele său și care atestă, potrivit acesteia, că a participat la 3 cursuri…
Vezi articolul