DOCUMENT Profesorii nu sunt trecuți în concediu automat dacă nu au ore la clasele terminale între 12-29 aprilie. Ministerul revine cu precizări

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Profesorii nu sunt trecuți automat în concediu pe perioada de vacanță între 12 și 29 aprilie, dacă nu au ore la clasele terminale, se arată într-un document al Ministerului Educației.

„Având în vedere atribuțiile Ministerului Educației, importanța aplicării unitare a măsurilor care se dispun în această perioadă, asigurarea coerenței în aplicarea normelor legale, pentru o mai clară aplicare a notei 1970/DGIP/31.03.2021, subliniem că în cuprinsul acesteia nu se menționează obligativitatea cadrelor didactice de a-și lua concediu de odihnă.

Ministerul Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ nu vor impune personalului angajat limitări ale dreptului la concediul de odihnă.

În consecință, salariați vor putea fi programați sau reprogramați în concediu de odihnă în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, la solicitarea/cu acordul acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arată în document.

Reacția vine după ce reprezentanții profesorilor au solicitat ministerului modificarea adresei prin care toate cadrele didactice care nu au activități în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, ori care nu predau la clasele terminale, sunt trecute automat în concediu de odihnă. Ministerul Educației le-a răspuns sindicatelor că nu impune unităților de învățământ limitarea dreptului la concediul de odihnă al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
DOCUMENT Concediul cadrelor didactice în vacanța de primăvară – ministerul le răspunde sindicatelor că nu impune intrarea în libere a profesorilor „atunci când prezența acestora în unitatea școlară se impune”
Exit mobile version