DOCUMENT Profesorii nu sunt trecuți în concediu automat dacă nu au ore la clasele terminale între 12-29 aprilie. Ministerul revine cu precizări

40.010 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Profesorii nu sunt trecuți automat în concediu pe perioada de vacanță între 12 și 29 aprilie, dacă nu au ore la clasele terminale, se arată într-un document al Ministerului Educației.

„Având în vedere atribuțiile Ministerului Educației, importanța aplicării unitare a măsurilor care se dispun în această perioadă, asigurarea coerenței în aplicarea normelor legale, pentru o mai clară aplicare a notei 1970/DGIP/31.03.2021, subliniem că în cuprinsul acesteia nu se menționează obligativitatea cadrelor didactice de a-și lua concediu de odihnă.

Ministerul Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ nu vor impune personalului angajat limitări ale dreptului la concediul de odihnă.

În consecință, salariați vor putea fi programați sau reprogramați în concediu de odihnă în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, la solicitarea/cu acordul acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arată în document.

Reacția vine după ce reprezentanții profesorilor au solicitat ministerului modificarea adresei prin care toate cadrele didactice care nu au activități în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, ori care nu predau la clasele terminale, sunt trecute automat în concediu de odihnă. Ministerul Educației le-a răspuns sindicatelor că nu impune unităților de învățământ limitarea dreptului la concediul de odihnă al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
DOCUMENT Concediul cadrelor didactice în vacanța de primăvară – ministerul le răspunde sindicatelor că nu impune intrarea în libere a profesorilor „atunci când prezența acestora în unitatea școlară se impune”

7 comments
  1. Invatatoarele mai au activitate daca,,doresc”,dar ce fac educatoarele de la program normal,dar cele de la program prelungit care sunt doua normate la o grupa.Ha,ha,ha……studii superioare,grade didactice si doctorate,asta îti inspira râsul ,studiile si specialitatile cadrelor didactice de la noi.Daca am cita profesirii care scriu pe edu,,asa profesori ,asa loaze”,singura diferenta este ca profesorii primesc intre 700 -1000 euro pe luna venit pentru 16-18 ore ,,state” pe saptamâna ,iar loazele numai 45 euro alocatie pe luna pentru 30-40 ore pe,, state” pe saptamana.

  2. Cum adică te-a obligat? Ți-a pus vreo armă la tâmplă sau ce? Și dacă nu-ți luai concediu, tare sunt curios ce făceai 8 ore pe zi….Sau nu știi că tre’ să muncești 8 ore pe zi ca să iei salaiu?

  3. Da, mă bucur că au făcut aceasta precizare imediat după ce am fost obligați de conducerea școlii sa ne depunem cererile de concediu…

  4. Dar ce o sa faca la scola daca nu au ore? Ca nici onlline nu fac ore. Nici la scoala nu merg. Ce activitate o sa aiba sa justifice ca nu sunt in concediu? Doar invatatorii asa zisi “profesori de invaramant primar”(de parca au facut studii superioare- asa zise colegii de invatatori”” nu au obictul muncii la scoala -elevii si nici nu fac online. La fel si cei care nu au ore la clasele terminale.. cum justifica lipsa de activitate?

    1. Stiti ca sunt scoli in care programul este de 8 ore?! Cu semnare condica la venire si plecare?! Stiti ca pentru a te titulariza trebuie nu numai sa iei nota sapte, ci si sa fii in gratiile conducerii scolii/ directiunii, ca sa iti scoata la concurs postul titularizabil (sau sa dai din… urechi) ?! Sau pur si simplu sa te iubeasca Dumnezeu si sa ramana la repartitie un post titularizabil, neocupat in etapele anterioare? Stii ca in spatele acelor 18 ore se afla cel putin atatea ore in care te pregatesti, verifici teme, elaborezi materiale didactice ori subiecte pt teste, corectezi lucrari la vreo 6-8 clase … Participi la simulari, coectezi lucrari simulari si daca mai ai timp, mai faci si cate un curs cu ceva credite transferabile, mai dai si examen … Deci, va incumetati la aceasta profesie?! Din afara se vad lucrurile foarte zen, ori nu este chiar asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“O mai mare atenție privind formarea profesorilor” e necesară pentru a obține necesarul calificat de resurse umane, spune ministrul Antreprenoriatului / Cadariu anunță și că mai multe patronate vor transmite propuneri Ministerului Educației

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a invocat, într-un mesaj publicat pe Facebook, nevoia de “o mai mare atenție privind formarea profesorilor”, pentru a răspunde nevoilor de resurse umane calificate,…
Vezi articolul

Școlile de stat nu vor putea să angajeze direct profesorii, așa cum se întâmplă în privat. Ligia Deca: „Soluția de acum din lege este cea potrivită” / În legea educației din 2011 exista prevederea ca școlile să își angajeze personalul, dar articolul a fost modificat în 2014 de Guvernul Ponta

Unitățile de învățământ de stat nu vor putea să angajeze direct profesorii, așa cum se întâmplă în privat și cum era prevăzut inițial în Legea Educației 1/2011. „Deocamdată, având în…
Vezi articolul