DOCUMENT Profesorii nu sunt trecuți în concediu automat dacă nu au ore la clasele terminale între 12-29 aprilie. Ministerul revine cu precizări

40.025 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Profesorii nu sunt trecuți automat în concediu pe perioada de vacanță între 12 și 29 aprilie, dacă nu au ore la clasele terminale, se arată într-un document al Ministerului Educației.

„Având în vedere atribuțiile Ministerului Educației, importanța aplicării unitare a măsurilor care se dispun în această perioadă, asigurarea coerenței în aplicarea normelor legale, pentru o mai clară aplicare a notei 1970/DGIP/31.03.2021, subliniem că în cuprinsul acesteia nu se menționează obligativitatea cadrelor didactice de a-și lua concediu de odihnă.

Ministerul Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ nu vor impune personalului angajat limitări ale dreptului la concediul de odihnă.

În consecință, salariați vor putea fi programați sau reprogramați în concediu de odihnă în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, la solicitarea/cu acordul acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arată în document.

Reacția vine după ce reprezentanții profesorilor au solicitat ministerului modificarea adresei prin care toate cadrele didactice care nu au activități în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, ori care nu predau la clasele terminale, sunt trecute automat în concediu de odihnă. Ministerul Educației le-a răspuns sindicatelor că nu impune unităților de învățământ limitarea dreptului la concediul de odihnă al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
DOCUMENT Concediul cadrelor didactice în vacanța de primăvară – ministerul le răspunde sindicatelor că nu impune intrarea în libere a profesorilor „atunci când prezența acestora în unitatea școlară se impune”

7 comments
  1. Invatatoarele mai au activitate daca,,doresc”,dar ce fac educatoarele de la program normal,dar cele de la program prelungit care sunt doua normate la o grupa.Ha,ha,ha……studii superioare,grade didactice si doctorate,asta îti inspira râsul ,studiile si specialitatile cadrelor didactice de la noi.Daca am cita profesirii care scriu pe edu,,asa profesori ,asa loaze”,singura diferenta este ca profesorii primesc intre 700 -1000 euro pe luna venit pentru 16-18 ore ,,state” pe saptamâna ,iar loazele numai 45 euro alocatie pe luna pentru 30-40 ore pe,, state” pe saptamana.

  2. Cum adică te-a obligat? Ți-a pus vreo armă la tâmplă sau ce? Și dacă nu-ți luai concediu, tare sunt curios ce făceai 8 ore pe zi….Sau nu știi că tre’ să muncești 8 ore pe zi ca să iei salaiu?

  3. Da, mă bucur că au făcut aceasta precizare imediat după ce am fost obligați de conducerea școlii sa ne depunem cererile de concediu…

  4. Dar ce o sa faca la scola daca nu au ore? Ca nici onlline nu fac ore. Nici la scoala nu merg. Ce activitate o sa aiba sa justifice ca nu sunt in concediu? Doar invatatorii asa zisi “profesori de invaramant primar”(de parca au facut studii superioare- asa zise colegii de invatatori”” nu au obictul muncii la scoala -elevii si nici nu fac online. La fel si cei care nu au ore la clasele terminale.. cum justifica lipsa de activitate?

    1. Stiti ca sunt scoli in care programul este de 8 ore?! Cu semnare condica la venire si plecare?! Stiti ca pentru a te titulariza trebuie nu numai sa iei nota sapte, ci si sa fii in gratiile conducerii scolii/ directiunii, ca sa iti scoata la concurs postul titularizabil (sau sa dai din… urechi) ?! Sau pur si simplu sa te iubeasca Dumnezeu si sa ramana la repartitie un post titularizabil, neocupat in etapele anterioare? Stii ca in spatele acelor 18 ore se afla cel putin atatea ore in care te pregatesti, verifici teme, elaborezi materiale didactice ori subiecte pt teste, corectezi lucrari la vreo 6-8 clase … Participi la simulari, coectezi lucrari simulari si daca mai ai timp, mai faci si cate un curs cu ceva credite transferabile, mai dai si examen … Deci, va incumetati la aceasta profesie?! Din afara se vad lucrurile foarte zen, ori nu este chiar asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Inspecțiile pentru Definitivat 2023 se pot susține „până la finalul cursurilor școlare” / Modificări și la inspecțiile pentru grade didactice, în condițiile grevei generale din școli

Inspecțiile pentru Definitivat 2023 se pot susține „până la finalizarea cursurilor școlare, conform structurii anului școlar”, potrivit unui ordin de ministru al Educației, publicat în Monitorul Oficial miercuri, 31 mai.…
Vezi articolul

Admiterea separată la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 – Ligia Deca

Admiterea la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, dacă liceul optează pentru această posibilitate, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar urma să dea…
Vezi articolul

DOCUMENT Peste 32 de milioane de euro pentru proiecte care să ajute profesorii și școlile să crească nivelul de alfabetizare al elevilor – proiect / Care sunt criteriile de selecție pentru proiecte

A fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul necompetitiv de proiecte „Mecanisme de intervenție pentru alfabetizare funcțională în învățământul preuniversitar”, publicat de Ministerul Fondurilor Europene. Bugetul alocat apelului…
Vezi articolul

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie, rata de infectare, a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, anunță ministrul Educației

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit unei…
Vezi articolul