Ludovic Orban, despre anul școlar: Cum să fie compromis? Abia ce a început anul școlar. Copiii sunt în siguranță la școală

3.028 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranță la școală. Sunt cu cadrele didactice care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătății. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”, a declarat premierul Ludovic Orban, care a ajuns la sediul Ministerului Educației.

Șeful executivului a ajuns la Ministerul condus de Monica Anisie pentru o vizită de lucru la care participă vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne – Marcel Vela, ministrul Sănătății – Nelu Tătaru, ministrul Muncii – Violeta Alexandru și secretarul de stat Raed Arafat.

“Tocmai din acest motiv am invitat al această analiză și ministrul Sănătății, și pe dl secretar de stat Raed Arafat, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții de a corecta eventuale disfuncționalități și de a lua măsuri care să îmbunătățească procesul educațional”, a declarat, la intrarea în Minister, premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă anul școlar 2020-2021 este compromis, așa cum a început el în contextul pandemiei, Ludovic Orban a răspuns: “Cum să fie compromis? Abia ce a început anul școlar. Știți foarte bine că sunt pe roșu câteva sute de școli, pe sistem mixt 4.000 și ceva, restul pe verde. Dreptul la educație al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la școală, să țină pasul cu materia și tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem”.


4 comentarii
   1. Cine îți garantează dumitale d-le Orban ca la școală copiii sunt în siguranță?????
    Dar cum crezi ca ajung la școală? Se teleporteaza?
    Nu delimitati cadrul școlii de mersul și
    intorsul de la școală (mijloace de transport în comun care sunt aglomerate și sunt adevărate focare….)
    Dar nu va pasă de loc de copiii României, problemele lor le tratați simplist, la întrebări răspundeți cu alte întrebări… Nici un pic de empatie….!!!!
    C

    1. Sunt in deplina siguranta. Mai putin cand sunt pe langa profesor, caruia nu i-ai asigurat 1 MASCA(UNA BUCATA MASCA). Cam multa siguranta si tupeu sa afirmi asa ceva, nu crezi, Mister Mandolina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Admiterea la liceu

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost modificat. Pe 25 iulie toți părinții care vor să depună fizic dosarele de înscriere trebuie să dea telefon sau e-mail la școlile la care copiii lor au fost repartizați, ca să se programeze

Calendarul Admiterii la liceu 2021, stabilit prin ordin de ministru din august anul trecut, a fost modificat la finalul lunii trecute. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe…
Vezi articolul