“Dosariada” din școli – Învățătoarea care a repurtat mica victorie împotriva birocrației: Lupta nu se încheie aici

Carti si documente / Foto: Pexels.com

Carti si documente / Foto: Pexels.com

Debirocratizarea din învățământ realizată de ministrul Plumb prin scoaterea fișei pe care profesorii la plata cu ora trebuia să o completeze a adus reacții împărțite din partea profesorilor. Dacă o parte au salutat mica victorie, majoritatea s-au declarat nemulțumiți că debirocratizarea s-a limitat la un singur act. Învățătoarea Mara Luana Rauca, cea care a lansat scrisoarea deschisă în care denunța “Dosariada” din școli, s-a declarat dezamăgită de reacția colegilor, însă a anunțat că “lupta nu se încheie aici”.

Când veți ieși din linie și veți înceta să vorbiți pe la colțuri, garantat veți fi auziți. A lupta pentru un țel înseamnă multă sudoare și răbdare. Nimic nu vine imediat”, le-a transmis învățătoarea Mara Luana Rauca, profesorilor nemulțumiți.

Această atitudine de veșnică nemulțumire ne-a adus în starea în care ne aflăm la ora actuală. Observ cu dezamăgire faptul că nu știți să extrageți partea pozitivă dintr-un lucru oricât de insignifiant ar fi el”, a scris învățătoarea, pe pagina sa de Facebook.

Mara Luana Rauca a precizat că “lucrurile importante se obțin cu greu și treptat, puțin câte puțin, nu imediat. Eu cunosc foarte bine această lecție și încerc să-i învăț și pe elevii mei răbdarea, perseverența și modestia. Când o să v-o însușiți veți fi pregătiți să obțineți tot ceea vă doriți”.

Lupta nu se încheie aici”, avertizează învățătoarea de la care a pornit întreaga dezbatere despre birocrația sufocantă din educație.

Citește și:

Exit mobile version