DRAFT Programa pentru simularea Evaluării Naționale 2021

Evaluarea Națională 2021

Foto: © Dotshock | Dreamstime.com

Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2021, pentru elevii de clasa a VIII-a prevede eliminarea unui singur capitol din materia de examen pentru disciplina Limba și literatura română, potrivit unui document de lucru, consultat de Edupedu.ro. Pentru Matematică sunt eliminate conținuturi de la capitolul Funcții și de la Geometrie.

Conținuturile exceptate din programa pentru Evaluarea Națională 2021, potrivit documentului de lucru consultat de Edupedu.ro sunt:

Pentru Limba și literatura română:

Domeniul de conținut: Elemente de construcție a comunicării

Pentru Matematică:

Domeniul de conținut: Algebră – Subdomeniul: Funcții

Domeniul de conținut: GeometrieSubdomeniul: Corpuri geometrice

Programele detaliate pentru Evaluarea Națională 2021 au fost aprobate prin Ordinul nr. 3237/05.02.2021 și pot fi descărcate de aici. Conținuturile de mai sus sunt exceptate pentru probele scrise de la simularea Evaluării Naționale de clasa a VIII-a, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro.

Nota redacției: Este posibil ca acest document să sufere modificări până la apariția în Monitorul Oficial a ordinului de ministru care aprobă programa pentru simulare. Vom publica documentul oficial în momentul în care acesta va fi disponibil.

Calendarul actual al simulărilor este următorul:

Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

Foto: © Dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version