DRAFT Programa pentru simularea Evaluării Naționale 2021

26.382 de vizualizări
Evaluarea Națională 2021
Foto: © Dotshock | Dreamstime.com
Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2021, pentru elevii de clasa a VIII-a prevede eliminarea unui singur capitol din materia de examen pentru disciplina Limba și literatura română, potrivit unui document de lucru, consultat de Edupedu.ro. Pentru Matematică sunt eliminate conținuturi de la capitolul Funcții și de la Geometrie.

Conținuturile exceptate din programa pentru Evaluarea Națională 2021, potrivit documentului de lucru consultat de Edupedu.ro sunt:

Pentru Limba și literatura română:

Domeniul de conținut: Elemente de construcție a comunicării

  • construcţii impersonale; construcţii cu pronume reflexive; construcţii incidente;
  • realizări propoziționale ale unor funcții sintactice: completiva directă, completiva indirectă și completiva prepozițională.

Pentru Matematică:

Domeniul de conținut: Algebră – Subdomeniul: Funcții

  • Reprezentarea şi interpretarea unor dependenţe funcţionale prin tabele, diagrame şi grafice
  • Funcţii de forma f: R → R, f(x)=ax+b, unde a şi b sunt numere reale, graficul acestor funcții, reprezentarea și interpretarea geometrică a graficului acestor funcții, lecturi grafice

Domeniul de conținut: GeometrieSubdomeniul: Corpuri geometrice

  • Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare;
  • Arii şi volume ale unor corpuri geometrice: piramidă regulată (cu baza triunghi echilateral sau pătrat), prismă dreaptă (cu baza triunghi echilateral sau pătrat)

Programele detaliate pentru Evaluarea Națională 2021 au fost aprobate prin Ordinul nr. 3237/05.02.2021 și pot fi descărcate de aici. Conținuturile de mai sus sunt exceptate pentru probele scrise de la simularea Evaluării Naționale de clasa a VIII-a, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro.

Nota redacției: Este posibil ca acest document să sufere modificări până la apariția în Monitorul Oficial a ordinului de ministru care aprobă programa pentru simulare. Vom publica documentul oficial în momentul în care acesta va fi disponibil.

Calendarul actual al simulărilor este următorul:

Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Foto: © Dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testele de antrenament pentru elevii care vor da Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2023 nu vor mai fi publicate, spune șeful instituției care face subiectele de examen: „Pot fi folosite cele din anii anteriori”

În anul școlar 2022-2023, nu o să mai fie publicate teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, cei care urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul…
Vezi articolul

Ultima zi de școală pentru elevi, de sâmbătă începe vacanța mare care are 86 de zile / Tot vineri este ultima zi de înscrieri pentru examene și pentru încheierea mediilor

Vineri, 16 iunie, este ultima zi de școală pentru copiii de grădiniță și pentru elevi claselor primare, gimnaziale și liceale, cu excepția învățământului tehnologic și profesional. Durata vacanței de vară…
Vezi articolul