Educația media, extinsă în toate ciclurile și “transversal în discipline”? Ligia Deca: “obiective” de educație media în forma finală a raportului România Educată / Radu Szekely invocă planurile cadru și profilurile de competențe ale absolvenților, ca posibile ținte de extindere

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com

Autoritățile vor să “generalizeze” educația media în școală, pentru că “în mod evident, competențele media sunt indispensabile”, au spus vineri reprezentanți ai Președinției și Ministerului Educației, în cadrul unei conferințe pe tema educației media. Consilierul prezidențial Ligia Deca a susținut că obiective legate de acest domeniu ar urma să fie integrate într-o variantă finală a raportului România Educată. Iar Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul de resort, a afirmat că “speră” să fie inclusă educația media “transversal în discipline”, în viitoarele programe de școală, dar și în profilurile de competențe ale absolvenților.

Ligia Deca a apreciat că este nevoie ca în fiecare ciclu, începând de la grădiniță, să fie formate competențe media, care sunt “indispensabile”. În ceea ce-l privește, Radu Szekely a insistat pe extinderea “transversală”, pentru că “educația media transcede orice disciplină”.

Ambii oficiali au făcut comentariile la evenimentul “Examenul care se dă în fiecare zi: cum să treci testul dezinformării prin educație media”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și UNICEF România. Acestea au anunțat în martie a.c. un parteneriat prin care să ofere educație pentru copii și adolescenți. Cu câteva luni înainte, CJI încheiase un parteneriat cu Ministerul Educației pentru dezvoltarea de competențe media pentru liceu, într-o serie de școli-pilot. 

Ligia Deca, declarații-cheie la dezbaterea CJI-UNICEF:
Radu Szekely, declarații-cheie:
Dezbaterea găzduită de CJI, integral:

Foto: ID 164651266 © Robert Kneschke | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version