Educația sexuală va deveni obligatorie pentru elevii irlandezi cu vârste între 15 și 18 ani

Foto: Unsplash.com

Lecțiile de relații și educație sexuală vor fi obligatorii pentru elevii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani în școlile din Republica Irlanda, scrie BBC, potrivit G4Media.ro.

Măsura este planificată ca parte a modificărilor aduse educației sociale, personale și de sănătate pentru elevii din clasele terminale.

Lecțiile vor fi „predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ să fie pe deplin integrate”, potrivit Consiliului Național pentru Curriculum și Evaluare (NCCA).

O revizuire majoră a lecțiilor de relații și educație sexuală în școlile din Republica Irlanda a fost cerută de guvern în 2018, conform sursei citate.

Aceasta a dus deja la modificări ale curriculumului în școlile primare și secundare.

Curriculumul educației sociale, personale și de sănătate pentru elevii din clasele terminale este cel mai recent care a fost actualizat ca urmare a revizuirii.

Vor exista lecții despre sănătate și bunăstare, relații și sexualitate și „despre vârsta adultă”.

Lecțiile despre relații și sexualitate îi vor învăța pe elevi despre „cultivarea unor relații respectuoase, grijulii și sănătoase”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Citește și:
(2021) Harta educației sexuale în Europa: ce se predă și câtă importanță are tematica în celelalte sisteme educaționale de pe continent
Exit mobile version