Educația sexuală va deveni obligatorie pentru elevii irlandezi cu vârste între 15 și 18 ani

275 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Lecțiile de relații și educație sexuală vor fi obligatorii pentru elevii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani în școlile din Republica Irlanda, scrie BBC, potrivit G4Media.ro.

Măsura este planificată ca parte a modificărilor aduse educației sociale, personale și de sănătate pentru elevii din clasele terminale.

Lecțiile vor fi „predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ să fie pe deplin integrate”, potrivit Consiliului Național pentru Curriculum și Evaluare (NCCA).

O revizuire majoră a lecțiilor de relații și educație sexuală în școlile din Republica Irlanda a fost cerută de guvern în 2018, conform sursei citate.

Aceasta a dus deja la modificări ale curriculumului în școlile primare și secundare.

Curriculumul educației sociale, personale și de sănătate pentru elevii din clasele terminale este cel mai recent care a fost actualizat ca urmare a revizuirii.

Vor exista lecții despre sănătate și bunăstare, relații și sexualitate și „despre vârsta adultă”.

Lecțiile despre relații și sexualitate îi vor învăța pe elevi despre „cultivarea unor relații respectuoase, grijulii și sănătoase”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Citește și:
(2021) Harta educației sexuale în Europa: ce se predă și câtă importanță are tematica în celelalte sisteme educaționale de pe continent

2 comments
  1. Se dorește maturizarea forțată și retrezirea mișcării power-flower.

    Când ești în pană de idei reîncălzești o ciorbă rece si pui ceva pe ,,masa spectacolului social”

    Numărul de mame minore a crescut in U.K. si SUA, după introducerea ed. sexuale in școli, apoi a crescut numărul avorturilor și ulterior cel al divorțurilor (ca și consecință a faptului că definiția de cuplu a fost restrânsă strict la actul sexual utilitarist)

    Ulterior curentul minorităților din sfera opțiunilor sexuale diverse a fost folosit ca vârf de lance, ideologic, în lupte politice și mișcări sociale de tip BLM si woke.

    N.B. Noi românii nu trebuie să fim mai deștepți că alții (nici mai neinstruiți nu suntem) dar putem face un feedback rapid din ce s-a întâmplat în istoria omenirii, fără a repeta greșelile lor.

  2. Cred că educație sexuală ar trebui făcută, problema este că sexualitatea e ceva foarte personal, care ține de principiile fiecăruia, și e ciudat să te gândești că vine o “autoritate” și îi spune copilului cum să facă sex sau să aibă relații. cred că asemenea informații trebuie transmise în familie, din generație în generație. Nu am o problemă ca cineva sa îi spună fiicei mele (la 15-18 ani) că e in regulă să se simtă atrasă de altă fată, eu nu cred că atracția sexuală este o modă sau un experiment. dar cam am o problemă dacă i se spune că este o in regulă să se culce cu cine vrea, când vrea, de câte ori vrea, să se răzgândească oricând etc. Spun aceste lucruri pentru că am citit recent o carte scrisă de o britanică, “Ghid pentru adolescente”, o carte foarte decentă, de altfel (la alte capitole), care la capitolul despre sex nu avea nici măcar o singură mențiune legată de noțiunea de a aștepta, de a căuta persoana potrivită, orice din care copilul ăla să înțeleagă că nu e totuși recomandabil ca la 15 ani să te apuci să testezi toți colegii de clasă să vezi dacă te fac fericit(ă). În zilele noastre când este vorba de sex, se vorbește aproape exclusiv despre consimțământ. Este foarte bine, consimțământul este esențial, dar până acolo sexualitatea la adolescenți NU trebuie încurajată. Nu se poate ca adulții să se poarte de parcă dacă un adolescent de 16 ani face sex in fiecare lună cu altcineva, mereu de comun acord, este totul în regulă. a, și să folosească și prezervativ, și gata. Sexul este ceva pentru care trebuie să fii pregătit emoțional și fizic, ceva care te vulnerabilizeaza, pentru care nu ești gata la 15 ani. scopul sexului, evoluționist vorbind, este procrearea și natura se luptă să facă un cuplu din cei care fac sex, sa le crească șansele de a oferi ce trebuie copilului. Nu poți să încurajezi sexul făcut alandala, cum se face azi, de la vârste foarte foarte mici, și să te aștepți ca asta sa nu aibă efecte asupra psihicului celor implicați.cred că sexul la vârste foarte mici predispune la multă suferință și treptat soluția la această suferință va fi insensibilitate și superficialitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 2600 de candidați prezenți la concursul de Titularizare 2023 s-au retras după ce au văzut subiectele, iar 26 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Rata de participare a fost de peste 83%, anunță Ministerul Educației

Peste 2600 de candidați prezenți în sala de concurs la Titularizare 2023 s-au retras de la proba scrisă desfășurată miercuri, 12 iulie, anunță ministerul Educației într-o informare trimisă jurnaliștilor. Rata…
Vezi articolul
Vasile Dincu / Foto: INQUAM Photos George Calin

Vasile Dâncu, PSD: Cu siguranță se vor găsi bani pentru profesori. De data aceasta eu cred că sindicatele nu vor mai ceda și va trebui ca Guvernul să reprioritizeze / Nu se poate ca salariul unui procuror să fie de 4 ori mai mare decât al unui profesor

Anunț de forță al președintelui Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu: „de data aceasta eu cred că sindicatele nu vor mai ceda și va trebui ca Guvernul să reprioritizeze”. „Cu…
Vezi articolul

Elevii din Coreea de Sud susțin, joi, examenul de maturitate. Bacalaureatul sud-coreean are 8 probe și durează 9 ore, iar poliția transportă elevii cu mașini cu sirene în caz de întârziere

Peste jumătate de milion de elevi sud-coreeni susţin joi examenul “Suneung”, echivalentul bacalaureatului, pe fondul unei creșteri a cazurilor de coronavirus, informează Agerpres. Examenul este luat foarte în serios de…
Vezi articolul

Mai multe organizații de studenți, profesori universitari, reprezentanți ai societății civile și experți în drepturile omului se opun, la Curtea Constituțională, proiectului ce interzice dezbaterea despre identitatea de gen în educație

Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, organizații pentru protecția drepturilor omului, asociații de studenți au intervenit în ultimele săptămâni, la Curtea Constituțională, pentru a sprijini sesizarea președintelui Iohannis…
Vezi articolul