Elevii cu bursă socială, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu” de 250 de lei pe lună

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Elevii care beneficiază de bursă socială, de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”, potrivit ordinului care reglementează criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar în acest an școlar. Bursa „Bani de liceu” are o valoare de 250 de lei pe lună. Vezi mai jos care este calendarul programului național de protecție socială „Bani de liceu”.

„Elevii care beneficiază de sprijinul financiar „Bani de liceu” sau „Euro 200” pot obține bursă de studiu / merit / performanță / ajutor social, dacă îndeplinesc criteriile prevăzute în prezentul ordin”, prevede ordinul citat anterior.

Criteriile pentru acordarea bursei de merit, de performanță, de studiu și de ajutor social pot fi consultate aici.

Iată ce specifică ordinul citat în privința burselor școlar:

Conform Hotărârii de Guvern 712/2018, beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. Sunt eligibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

În hotărârea de mai sus apare că sprijinul financiar de 250 de lei din cadrul programului „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.

Calendarul de desfășurare a programului național de protecție socială „Bani de liceu” este următorul, potrivit ordinului 3.125 din 4 februarie 2019:
Documentele necesare care trebuie depuse la școală în perioada 15-25 septembrie:

Potrivit datelor Ministerului Educației, în anul școlar 2021-2022, 22.853 de liceeni au beneficiat de bursa „Bani de liceu”, fiind cu aproape 6.000 mai puțini decât în anul școlar 2020-2021. – detalii aici

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
DOCUMENT Criteriile pentru bursele elevilor au fost aprobate prin ordin de ministru / Elevii de clasa a V-a nu mai primesc burse de merit, iar pentru bursele de studiu și cele de ajutor social cererile se mai pot depune până la finalul lunii septembrie
BREAKING Bursa socială pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate, eliminată de Ministerul Educației / Măsura nu a fost anunțată public înainte de aprobare
Exit mobile version