Epidemie de gripă în România – Ce trebuie să facă părinții cu copiii, recomandările specialiștilor: fără mers în malluri, nu strănutați în mâna, apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectantul

Adrian Streinu Cercel / Foto: Salvati Delta

FOTO: Salvati Delta

România este în epidemie de gripă, iar în școli s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri numai săptămâna aceasta, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Oficialul a avertizat că părinții trebuie să țină copiii departe de zonele închise, cum sunt mall-urile. Sfatul a fost întărit de Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”.

Școlile se închid numai acolo unde peste 20% dintre copii sunt absenți, iar decizia este luată de inspectoratele școlare împreună cu direcțiile de sănătate publică, a explicat ministrul Sănătății. Și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că epidemia nu înseamnă închiderea generală a școlilor și grădinițelor.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, sfaturi către părinți pentru protejarea copiilor:

Streinu-Cercel a avertizat că este esențială igiena personală: “spălați mâinile cu apă și săpun, nu cu dezinfectant”.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” a explicat că problema a reprezentant-o faptul că populația care nu se afla la risc, deci populația sănătoasă, nu s-a vaccinat. “Dacă vrem să învățăm o lecție, trebuie ca de pe acum să ne gândim ce facem în toamnă. (…) În acest context, trebuie de pe acum să ne gândim ce vrem de la viața noastră”, a atras atenția Streinu-Cercel, adăugând că în așa fel “vom pune bani deoparte pentru luna septembrie, iar în luna septembrie vom merge la farmacie și nu va fi nicio problemă”.

Ministrul Sănătății a anunțat că “am discutat posibilitatea pentru populația sănătoasă ca vaccinul să se poată face direct în farmacii, probabil din sezonul următor“.

Citește și:

 

Exit mobile version