Evaluare Națională 2023. Proba scrisă la Limba română nu a fost afectată de cutremurul din Gorj. Șefa inspectoratului școlar: Nu au fost probleme. Nimeni n-a intrat în panică

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com

Elevii din Gorj care au susținut proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale nu au fost afectați de cutremur, după cum a declarat pentru Edupedu.ro șefa inspectoratului școlar: „Totul a decurs într-un mod normal, nimeni n-a intrat în panică, n-am avut probleme.”

UPDATE: Subiecte Evaluarea Națională 2023, Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler

G4media.ro a scris că un cutremur cu magnitudine 4,1 a avut loc în Oltenia, în județul Gorj, după cum a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„Nu au fost probleme. Nici nu începuse proba scrisă. A început la 9 proba. Totul a decurs într-un mod normal, nimeni n-a intrat în panică, n-am avut probleme”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general din județul Gorj.

Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă a Evaluării Naționale începe la ora 9.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

Ce este permis la probele scrise

La proba de Limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei este permisă delimitarea propozițiilor în frază, fără a se considera semn particular.

Calendarul Evaluării Naționale 2023:

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version