Evaluare Națională 2023. Proba scrisă la Limba română nu a fost afectată de cutremurul din Gorj. Șefa inspectoratului școlar: Nu au fost probleme. Nimeni n-a intrat în panică

1.381 de vizualizări
Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com
Elevii din Gorj care au susținut proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale nu au fost afectați de cutremur, după cum a declarat pentru Edupedu.ro șefa inspectoratului școlar: „Totul a decurs într-un mod normal, nimeni n-a intrat în panică, n-am avut probleme.”

UPDATE: Subiecte Evaluarea Națională 2023, Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler

G4media.ro a scris că un cutremur cu magnitudine 4,1 a avut loc în Oltenia, în județul Gorj, după cum a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„Nu au fost probleme. Nici nu începuse proba scrisă. A început la 9 proba. Totul a decurs într-un mod normal, nimeni n-a intrat în panică, n-am avut probleme”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general din județul Gorj.

Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă a Evaluării Naționale începe la ora 9.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

Ce este permis la probele scrise

La proba de Limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei este permisă delimitarea propozițiilor în frază, fără a se considera semn particular.

Calendarul Evaluării Naționale 2023:
  • Până la data de 16 iunie: Înscrierea + Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prima de carieră didactică de 1.500 de lei n-a ajuns la toți profesorii, deși banii trebuiau dați încă din octombrie 2023. Sunt și carduri care n-au fost încărcate cu sumele corecte, potrivit sindicatelor din Educație

Unii profesori n-au primit cardurile pe care ar fi trebuit să fie încărcată prima didactică de 1.500 de lei, după cum informează Sindicatul Învățământ Preuniversitar Hunedoara. Marți, 12 martie, a…
Vezi articolul

Elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston nu primesc burse din partea statului român / Mentorul echipei: „Fiecare a primit câte o scrisoare de la președintele Iohannis și atât” / Căpitanul echipei: „Am adus un titlu important pentru România. Am sperat că vom fi recunoscuți”

Campionii mondiali la robotică din echipa arădeană Delta Force nu primesc niciun fel de bursă din partea statului român, chiar dacă titlul le-ar fi asigurat accesul nu la una, ci…
Vezi articolul