Florin Cîțu: Copilul netestat rămâne în școala online, dacă părinții nu sunt de acord cu testarea

Foto: © Fedecandoniphoto - Dreamstime.com

„Copilul netestat rămâne în școala online”, a declarat premierul Florin Cîțu în această seară la TVR, când a fost întrebat ce se întâmplă cu elevii ai căror părinți nu sunt de acord să își testeze copiii.

Premierul a mai spus că în situația în care părintele nu vor să își testeze copiii la școală „poate să o facă în altă parte, unde are încredere să îl testeze”.

Dialogul dintre moderator și Florin Cîțu:

Moderator: Aveți prevăzută și situația în care părinții nu doresc ca acei copii să fie testați?

Florin Cîțu: A fost, este adevărat. A fost această situație până acum, cu acele teste care erau așa-numite invazive. Eu sper să nu existe.

Moderator: Probabilitatea este foarte mică să nu existe.

Florin Cîțu: Sunt teste simple. Acum vă dați seama, noi încercăm să oferim toate variantele ca școala să fie în continuare cu prezență fizică. Dacă cineva nu vrea să îți teste copilul la școală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să îl testeze.

Moderator: Și atunci copilul netestat rămâne în online?

Florin Cîțu: Exact, copilul netestat rămâne în online.”

Declarațiile premierului, la minutul 02:40:

Foto: © FedecandoniphotoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Exit mobile version