Cîțu, despre menținerea școlilor deschise și peste rata de 6 la mie: Vom vedea cum facem, poate introducem testele pe bază de salivă

4.063 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Testele pe bază de salivă ar putea fi introduse în școli, în localitățile care trec peste rata de infectare cu coronavirus de 6 la mia de locuitori. “Vom vedea cum facem, poate introducem testele pe bază de salivă”, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu, la conferința de presă de după ședința de Guvern.

„A fost o întâlnire paralelă între Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne și INSP, cred că au participat mai multe instituții. Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie, instituțiile care nu au cazuri să nu fie închise, vom vedea care este opinia după aceste întâlniri. Vrem într-adevăr să menținem activitatea în școli. Ministerul Educației a anunțat ieri că 99% dintre părinți nu vor să-și testeze copiii ceea ce este trist, dar vom vedea cum facem, poate introducem testele pe bază de salivă. Dar intenția va rămâne ca școlile să rămână fizic deschise pentru că școlile online nu au avut rezultate bune anul trecut. Vrem să introducem acest test non-invaziv, cel pe bază de salivă”, a declarat Florin Cîțu.

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat miercuri de Grupul de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conform unei declarații de presă făcută de ministrul Sorin Cîmpeanu.

În declarația sa, Cîmpeanu susține că tot la această ședință a Comitetului tehnico-științific a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării in scoli”. Autoritățile vor solicita Agenției Naționale a Medicamentului aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening.

Bucureștiul a trecut, miercuri, de pragul de 6 la mie al ratei de incidență, de la care, potrivit reglementărilor în vigoare până astăzi, școlile ar fi urmat să se închidă începând de săptămâna viitoare.

Foto: © Dmitrii MelnikovDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Citește aici toate articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care a început pentru elevi pe 13 septembrie – ghiduri, noutăți, măsuri și reguli.

2 comments
 1. Săracul de el, te uiți la fața lui și te îngrijești. Suntem conduși de cei mai josnici oameni și stăm cu mâna în sân.

  1. :)))))
   Vom vedea
   E necesar sa schimbam. Apoi vedem.
   Dar schimbam…
   Apoi închidem un spital. Apoi vedem. Apoi îl facem suport covid. Apoi vedem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la clasa învățătoarei din Târgu Mureș care-i umilea și agresa fizic și verbal: Îi trata așa pe cei din familii cu probleme sau care nu se descurcau la fel de bine la învățătură / Fata mea venea mereu mai nervoasă de la școală și începuse să strige la surorile ei

Mai mulți părinți ne-au trimis mesaje pe adresa redacție@edupedu.ro despre abuzurile suferite de copiii lor în clasa învățătoarei Mariana Alexa de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș, după…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Contradicţie: Preşedintele, Premierul şi ministrul Educaţiei anunţă profesionalizarea funcţiei publice, dar în contractele de mandat ale viitorilor inspectori şcolari este impusă în continuare “realizarea obiectivelor Programului de Guvernare”

Contractele de mandat care vor fi încheiate de viitorii inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic menţin în obligaţiile noilor manageri angajaţi prin concurs…
Vezi articolul