Putin reînvie epoca sovietică: Elevii ruşi cu vârste între 15 şi 17 ani vor fi formaţi în pilotarea dronelor de luptă, iar noua programă școlară prevede cel puţin 140 de ore formare cu armament de război, inclusiv Kalaşnikov

171 de vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Elevii ruşi de liceu cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani urmează să fie formaţi de la începutul noului an şcolar – în septembrie – în folosirea dronelor de luptă, pentru a fi pregătiţi de ”o eventuală confruntare cu inamicul”, se arată în programa publicată de către Ministerul rus al Educaţiei, în a 18-a lună a Războiului rus în Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro, conform G4Media.

Potrivit acestei programe, adolescenţii ruşi vor putea să se familiarizeze cu ”mijloacele de utilizare militară a dronelor” şi felul în care ”să desfăşoare misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”.

Ei vor avea totodată posibilitatea ”să desfăşoare acţiuni concrete de pilotarea dronelor” şi să înveţe moduri de contracarare a ”dronelor adversarului”.

Clasele vizate în aceste cursuri corespund grupei de vârstă 15-17 ani, în cadrul ”formării militare iniţiale”.

Această formare – care exista în epoca sovietică – dar a căzut în desuetudine a fost relansată la începutul noului an şcolar 2023-2024.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Palinchak | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rusia a prezentat un manual de istorie pentru clasa a XI-a în care laudă invazia Ucrainei. Cartea va fi în toate școlile pe 1 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO „Tinerii se implică în acțiuni de voluntariat și semnează petiții, dar nu înțeleg simțul civic”, spune cercetătorul IRES, Antonio Amuza. El recomandă îmbunătățirea curriculei, tinerii să vadă ce înseamnă „cu adevărat implicarea civică” – studiu

Studiul „Provocările tinerilor din România. Analiză şi recomandări” al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) indică faptul că deși tinerii se implică în acțiuni de voluntariat și semnează petiții,…
Vezi articolul

Surse: Disciplina “Educație pentru Viață” propusă de Sorin Cîmpeanu nu se mai regăsește în varianta proiectelor de lege propuse de Ligia Deca / Disciplina ar fi cuprins educație financiară, de mediu, juridică sau educație pentru sănătate

Draftul proiectului legii învățământului preuniversitar, în varianta Deca, obținut de Edupedu.ro, nu conține nicio referire la competențele referitoare la modulele “Educație pentru viață”, pe care și le dorea fostul ministru…
Vezi articolul