Klaus Iohannis: Valorile noastre sunt în aceste zile, sub asediu. Mediul academic este pregătit să primească 10.000 de studenți din Ucraina

218 vizualizări
Iohannis Casa francofoniei
Foto: Presidency.ro
Șeful statului a subliniat că mediul academic poate primit până la 10.000 de studenți din Ucraina, în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia așezării pietrei de temelie a Casei Francofoniei, la Universitatea Politehnică București.
  • Studenții ucraineni se pot înscrie la locurile de la buget, iar cei străini care studiau în Ucraina, la locuri cu taxă, a spus ministrul Educației.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia așezării pietrei de temelie a Casei Francofoniei, la Universitatea Politehnică București. El a subliniat că România sprijină studenții refugiați din Ucraina oferindu-le nu doar protecție, ci și locuri de cazare și unde să învețe.

“Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu. Țara noastră este fundamental, energic și deplin implicată în apărarea lor. Ucraina, stat observator al Organizației Internaționale a Francofoniei, este victima unei agresiuni militare larg condamnate de comunitatea internațională.

Alături de partenerii și aliații noștri, ne aflăm în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean. Luăm foarte în serios, atât la nivelul autorităților, cât și la nivelul sectorului asociativ și de voluntariat, rolul nostru în a ușura situația celor nedrept loviți de acest război cumplit.

Oferim adăpost celor care fug din calea războiului și protecție tuturor celor care o solicită, am înființat și operaționalizat centrul de gestionare și distribuire a sprijinului umanitar internațional destinat populației ucrainene greu afectate de agresiunea Rusiei.

Domeniul educației în ansamblul său are o contribuție importantă la efortul național de găzduire a refugiaților, iar mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina.

Sunt convins că studenții ucraineni se vor integra rapid  în comunitățile academice din România. Vor avea astfel oportunitatea să își continue și să își desăvârșească pregătirea universitară, pentru a fi de folos poporului lor,” a subliniat șeful statului.

Discursul integral al președintelui Klaus Iohannis

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultatele finale de la Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie. Lucrările contestate sunt reevaluate de alte persoane decât cele care au notat inițial lucrările scrise, prevede metodologia

Rezultatele finale de la concursul național de Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie, de către Ministerul Educației, potrivit calendarului oficial. Rezultatele inițiale de la proba scrisă au fost…
Vezi articolul

Standardele reduse pentru obținerea titlurilor didactice în Drept și restricțiile mai slabe pentru prevenirea conflictului de interese în cazul atestatului de abilitare – confirmate prin decizie definitivă a Înaltei Curți / Hotărârea vine în momentul în care Ministerul Educației pregătește noi norme în aceste domenii

O decizie de acum doi ani a instanței, ce elimina o parte dintre standardele minimale pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Dreptului și înlătura o măsură de prevenire a conflictului…
Vezi articolul