Funeriu, despre noua evaluare a școlilor doctorale: Nimic semnificativ despre plagiate. Seamănă cu un control al inspecției muncii la o dugheană

Evaluarea școlilor doctorale după criteriile stabilite de Rovana Plumb va avea ca efect faptul că “toată lumea va fi acreditată, zero efecte”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. “Nimic semnificativ despre plagiate”, în procedura care “seamănă cu un control al inspecției muncii la o dugheană”, spune Funeriu.

Contactat de Edupedu.ro, fostul ministru al Educației a declarat: “Vă dați seama ce am ajuns dacă rovane şi dăncili semnează metodologii de evaluare a şcolilor doctorale? E de râsul curcilor: dacă se evaluează aşa cum e în acest document toată lumea va fi acreditată, zero efecte. Impostura continuă”.

Daniel Funeriu, despre noua metodologie de evaluare a școlilor doctorale:

Amintim că Legea educației din 2011, aplicată în mandatul lui Funeriu, prevede evaluarea la 5 ani a școlilor doctorale. Ea nu a fost realizată, însă, niciodată până acum, de la intrarea în vigoare în legii Funeriu-Miclea.

Fostul ministru a publicat schema conform căreia trebuia evaluate școlile doctorale, în conformitate cu varianta inițială a legii educației 1/2011:

Citește și:

Exit mobile version